Bélapátfalván, a IV. Béla u. 34. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületben kezdte meg működését a Heves Megyei Kormányhivatal Bélapátfalvai Járási Hivatala. Az intézményben gyorsan, kellemes környezetben intézhetőek a lakossági, illetve vállalkozói tevékenységekhez kapcsolódó hatósági ügyek. A volt egészségház épületét két ütemben újította fel a Heves Megyei Kormányhivatal.

Az ünnepélyes átadón Palich Etelka területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkár felidézte az államigazgatás reformfolyamatának főbb elemeit, a kormányhivatalok, járási hivatalok létrehozását, az addig önállóan működő szervezetek integrációját. Kiemelte, példaértékű és zökkenőmentes volt az átalakulás, melynek célja az volt, hogy az emberek minél egyszerűbben intézhessék ügyeiket.

 

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott emlékeztetett: Heves megyében 2014-től napjainkig 9 kormányablak került kialakításra, 2 új járási hivatal épült meg, és ezzel együtt a kormányhivatalhoz tartozó középületek szinte mindegyike jelentősen megújult, korszerűsödött. Mint mondta, jelentős munka folyik napjainkban is annak érdekében, hogy a kormányhivatalok még professzionálisabb feltételek között működhessenek és az ügyfelek minél többféle ügyet intézhessenek lakóhelyükről, vagy székhelyükről.

A járási hivatal új épülete Bélapátfalva város önkormányzata tulajdonában álló, korábban egészségházként működő ingatlan komplex felújítása révén került kialakításra, amely ingatlant az önkormányzat ingyen bocsátotta rendelkezésre. Deli Liliána hivatalvezető beszédében felidézte: először az épület földszintjén került kormányablak kialakításra 2015-ben. A második ütemben került sor a járási hivatal többi szervezeti egységének elhelyezése érdekében az épület pinceszintje, emelete, és tetőtere átépítésére. – A teljesen akadálymentesített épület,  egyben  családbarát is, hiszen pelenkázóval felszerelt mellékhelyiség is található, valamint három játszósarokkal rendelkezik- hangzott el.

Horváth László országgyűlési képviselő beszédében felidézte Bélapátfalva várossá, majd járási székhellyé válását és köszönetet mondott mindazoknak, akik állhatatosan, rendületlenül dolgoznak a településért. Mint mondta, a szakértő, emberséges munkatársak mellé most már modern környezet is várja a hivatalban ügyeiket intézőket.

Az épületet Kovács László, bélapátfalvai apát áldotta meg.

A Heves Megyei Kormányhivatal Bélapátfalvai Járási Hivatala ügyfélfogadási ideje IDE kattintva elérhető.

További fotók az eseményről a kapcsolódó galériában.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)