Mozgáskorlátozott személyeknek indít infokommunikációs akadálymentesítő programot a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége. A projekt célja a társadalmi felzárkóztatáson kívül a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása, az önálló ügyintézés és életvitel lehetőségének megteremtése.

A „Korlátok nélkül – mozgáskorlátozott emberek info-kommunikációs akadálymentesítése” elnevezésű EFOP-1.1.5-17-2017-00004 azonosítószámú pályázattal 728.237.520 forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a MEOSZ.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló pályázathoz kapcsolódóan a Szövetség célul tűzte ki a súlyosan fogyatékos, mozgássérült és kommunikációban akadályozott személyek akadálymentesítését és társadalmi rehabilitációját.

A „Korlátok nélkül” projekt révén 600 ember számára nyílik meg a lehetőség, hogy állami támogatással speciális igényeinek megfelelő számítástechnikai eszközökhöz jusson. A különleges laptopok, tabletek, valamint alternatív egérkiváltó berendezések mellett különböző programok és applikációk, valamint a gyakorlati alkalmazást támogató mentorok és szakemberek is segítik majd a programban résztvevőket.

A pályázat várhatóan 2021. január 31-én fejeződik be, melynek részleteiről bővebb tájékoztatást a www.meosz.hu oldalon olvashatnak, valamint a Mozgássérültek Heves Megyei Egyesületénél is érdeklődhetnek a +36 36 516 112-es telefonszámon.

A jelentkezési kérdőívet erre a linkre kattintva letöltheti.

(Heves Megyei Kormányhivatal)