Ha egy nyugdíjas járulékköteles keresőtevékenységet végez, az így szerzett jövedelem alapján évente 0, 5 %-os nyugdíjnövelésre jogosult. Ezt január 1-jétől nem kell kérelmezni, a nyugdíjnövelés megállapításával kapcsolatos feldatokat pedig az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központja látja el.

Már nem kell kérelmezni az évente 0, 5 %-os nyugdíjnövelést a jogosult, dolgozó nyugdíjasoknak – hívja fel a figyelmet az Egri Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya.

Ha egy nyugdíjas járulékköteles keresőtevékenységet végez, az így szerzett jövedelem alapján évente 0, 5 %-os nyugdíjnövelésre jogosult. Ezt január 1-jétől nem kell kérelmezni, mert a nyugdíjnövelés megállapítása hivatalból induló eljárás keretében történik. A korábbi formanyomtatvány is megszűnt.

A 0,5 %-os nyugdíjnövelés megállapításával kapcsolatos feladatokat 2017. január 1-től az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központ (1081 Budapest, Fiumei út 19/a, levélcím: 1916 Budapest, telefon: 06-1-270-8032, 06-1-412-9610, e-mail: [[[zAHdDrMCakcUixTw5J4cGWb255ZkBvbnlmLmh1]]]) látja el.

A járási hivatalok nyugdíjbiztosítási feladatkörben eljáró szervezeti egységeinek munkatársai a fenti ügyekkel kapcsolatban kizárólag általános tájékoztatást tudnak adni, konkrét ügyekre vonatkozó információt az Országos Nyugdíjbiztosítási Központtól lehet a fenti elérhetőségeken kérni.

Az ügyfelek további felvilágosítást a www.onyf.hu honlapon találnak fentiekkel kapcsolatban.

(Forrás: HMKH Kommunikáció / EJH Foglal., Családt. és Társadalomb. Főoszt.)