Átadták az ÉMÁSZ Hálózati Kft. legújabb alállomását Gyöngyöshalászon. A létesítmény az Apollo Tyres gumiabroncsgyártót, valamint az ipari gázokat előállító SIAD-ot látja el villamos energiával, de a jövőben további fogyasztók csatlakozását is lehetővé teszi.

Az előrejelzések alapján a magyar gazdaság nettó villamosenergia-fogyasztása a következő 15 évben évi 0,6–1 százalékkal bővülhet – mondta Franz Retzer, az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának tagja a gyöngyöshalászi alállomás ünnepélyes átadóján. Kifejtette, hogy a gazdasági fejlődés támogatásának biztosítása érdekében az ELMŰ-ÉMÁSZ évente 30–40 milliárd forintot költ fejlesztésekre.


A megye fejlődésének ütemét befolyásolja az infrastrukturális háttér, így az áramszolgáltatás minősége is – emelte ki beszédében dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott. Elhangzott: a szolgáltató azzal, hogy partnerként támogatja a vállalkozások bővítési céljait, egyértelműen hozzájárul a megye gazdaságának növekedési pályán való tartásához. A Heves megyei székhelyű gazdasági szervezetek 2018-ban 175 milliárd forint értékű új beruházást valósítottak meg.Béres József, az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a gyöngyöshalászi beruházás több szempontból is kihívást jelentett a vállalat munkatársai számára, de megoldották az M3-as autópálya és az alállomást betápláló nagyfeszültségű távvezeték keresztezését. A vállalat a jövőben több ehhez hasonló beruházást tervez.

További fotók a Galériában /Gál Gábor/.

(Heves Megyei Kormányhivatal)