A kormány döntése szerint mától a B kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeres KRESZ-vizsga díját bárki visszaigényelheti, aki még nem töltötte be a 20. életévét. A támogatás értékhatára 25 ezer forint és a feltételek között szerepel az is, hogy az elméleti vizsgának július 1. után kell lennie. Hogyan és hol lehet igényelni? Részletek az ujnemzedek.hu cikke alapján.

A támogatás iránti kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell előterjeszteni, az erre a célra szolgáló nyomtatványon, vagy elektronikus űrlapon – tájékoztat az ujnemzedek.hu.

Feltételek:
•    az elméleti vizsga 2018. július 1-je után legyen (egyébként a sikeres vizsga után egy évig van mód benyújtani a támogatási kérelmet)
•    a vizsga napjáig be nem töltött 20. életév
•    csak és kizárólag "B" kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyamra, illetve vizsgára igényelhető
•    max. 25.000 Ft

Ha elmúltál 18 éves, a kérelmet magad adhatod be, ellenkező esetben a törvényes képviseletedet ellátó személynek kell benyújtania (szülő, gyám, gondnok). Mindkét esetben mód van meghatalmazott útján intézni a kérelem benyújtását.

Szükséges igazolni a közlekedési alapismeretek tanfolyam díjának és a sikeres Kresz-vizsga igazgatási szolgáltatási díjának megfizetését. Az igazolás abban az esetben fogadható el, ha abból megállapítható a vizsgázó neve, a "B" kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti tanfolyam díja és a KRESZ-vizsga díja, valamint a díjak megfizetésének ténye.

A jogosultságról a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság határozatban dönt, amitől számítva 13 napon belül a megjelölt belföldi számlára utalják a támogatást. Külföldi számlára, vagy postai kézbesítéssel nem kérhető a kifizetés.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció/ ujnemzedek.hu)