Gyermekek tehetséggondozásával, hátrányos helyzetű fiatalok fejlesztésével foglalkoztató szervezeteket segít idén is az ELMŰ-ÉMÁSZ. A 3 millió forintnyi adomány szimbolikus átadása alkalmából Gyöngyösön rendeztek ünnepséget.

Karácsonyi jótékonysági akciójával már nyolcadik alkalommal támogat az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport olyan Heves megyei civil szervezeteket, amelyek gyermekek tehetséggondozásával, hátrányos helyzetű fiatalok fejlesztésével foglalkoznak.

Ebben az évben a gyöngyösi Segíts, Mert Segítségre Szorulok Alapítvány, a gyöngyösoroszi Segítő Kezek Alapítvány, a pétervásárai Gyermekmosolyért Alapítvány, a tarnaleleszi Rákóczi Péter Ifjúsági Fúvószenekar, és az idén 50 éves váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar részesült a felajánlásból.

A kedvezményezettek műsorai nagy sikert arattak

Köszöntőjében Horváth László országgyűlési képviselő méltatta mindazokat, akik a gyerekekkel hivatásszerűen foglalkoznak, míg dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott a vállalatok társadalmi felelősségvállalására hívta fel a figyelmet.

Az adományt jelképesen Fodor József, az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója adta át a kedvezményezett szervezetek képviselőinek.

Fotók: Czímer Tamás

(Heves Megyei Kormányhivatal)