Három turnusnyi gyermeknek ad idén élményeket a Hertelendy Gábor Honvédelmi Tábor. A szervező a Heves Megyei Kormányhivatal Megyei Védelmi Bizottság titkársága. A cél, hogy változatos programokon vegyenek részt a gyerekek és közben ráirányítsák figyelmüket a honvédelem és a védelmi igazgatásban részt vevő szervezetek munkájának fontosságára.

A múlt és a jelen katonai szokásaival egyaránt ismerkednek a gyerekek a Hertelendy Gábor huszár altábornagy nevét viselő táborban.

A program első napján Diósgyőrbe vezetett az út, ahol a vár a középkort, Nagy Lajos király idejét idézi, másnap pedig már a modern kor harcászatát jelképező MH 86. Szolnoki Helikopter Bázisra látogattak. A tapasztalat az, hogy a harci gépek és szállító helikopterek a lányokat éppúgy lázba hozzák, mint a fiúkat.

A hét programjában azt is megtudhatják a gyerekek, milyen felszerelés ajánlott egy jó erdei kiránduláshoz, vagy mit kell tenniük, ha eltévednek. (Megj.: reméljük, a túlélő praktikákat sosem kell alkalmazniuk…)

Az tábor fő célja természetesen az, hogy a gyerekek élvezetes nyári élményekkel gazdagodjanak, ugyanakkor ráirányítsák figyelmüket a hazaszeretetre, a honvédelemben részt vevő hivatásos szervezetek munkájának fontosságára, a védelmi igazgatásban részt vevő társszervek szerepére.

Idén három turnusban, összesen hatvan gyerek vesz részt a Hertelendy Gábor Honvédelmi Táborban.


(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)