Az idén 15 éves Bélapátfalvai Ipari Park többségi tulajdonosának képviselője, Ferencz Péter - a város polgármestere - évnyitó egyeztetésre invitálta a parkban működő vállalkozások képviselőit. A fórum célja a jövőbeli fejlesztésekről, a várható bevonható források mértékéről és az együttműködés eddigi tapasztalatiról szóló párbeszéd ösztönzése volt.

Az eseményen részt vett Szabó Róbert, a Heves megyei Közgyűlés elnöke, aki ismertette a 2014-2020-as programozási időszak lehetőségeit. Az elnök elmondta, hogy Heves megye jövőképe szempontjából fontos a versenyképesség növelése, a települési környezet javítása és a területi különbségek csökkentése. Ezek megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében több mint 41 milliárd forint forrás fölött rendelkezik majd a megyei önkormányzat. A program prioritási között szerepel egyebek mellett az iparterületek és helyi gazdaság fejlesztése, melynek végső célja a foglalkoztatási mutatók tartós javítása.

A fórumon dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott arról biztosította a helyi vállalkozások vezetőit, hogy a kormányhivatal illetékességébe tartozó ügyintézési folyamatok során az itt működő, illetve ide betelepülni szándékozó cégek részére fokozottan igyekeznek érvényesíteni az új szemléletű, a bürokráciacsökkentést előtérbe helyező, szolgáltató közigazgatás legfőbb elemeit: a rövidebb ügyintézési határidőket, a hatékonyságot és az ügyfélbarátságot, valamint ügyeiket kiemelt figyelemmel kezeik a hatósági eljárások során.

Fotó: Gál Gábor

(Kommunikáció - Heves megye)