A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának közreműködésével központi munkaerő-piaci programot hirdet „Első munkahely garancia” néven.

A program célja a pályakezdők első munkahelye és a szükséges munkatapasztalat megszerzésének elősegítése. A legkorábban szeptember elsejétől induló foglalkoztatáshoz 2012. december 31-ig 100%-os bérköltség támogatást igényelhet az a foglalkoztató, aki a feltételeknek megfelelő regisztrált pályakezdőt munkaviszony keretében alkalmaz.
Ugyancsak szeptember elsejétől a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja újra működteti a foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatási eszközt, melynek keretében legfeljebb 9 hónapra hátrányos helyzetű álláskereső foglalkoztatásához 50% mértékű támogatás igényelhető.
Mindkét támogatás a foglalkoztatás helye szerint illetékes munkaügyi kirendeltségen a feltételek és a részletek pontosítása után igényelhető. Ugyanitt a szükséges nyomtatványok is átvehetők.

(Kommunikáció - Heves megye)