Összesen 416 őzbak trófeát értékelt eddig a területi vadászati hatóság a tavaszi szezonban – mondta dr. Pajtók Gábor a Hatvanban rendezett I. Heves megyei őzbaktrófea-szemlén. A kormánymegbízott hozzátette: az érmes minősítések aránya 16 százalék.

A kormányhivatal és a megyei vadászkamara a tájegységi fővadászok bevonásával szervezte meg az I. Heves megyei őzbaktrófea-szemlét azzal a céllal, hogy bemutassák és értékeljék a tavaszi szezon vadászati eredményeit. A rendezvénynek az Országos Magyar Vadászkamara biztosított méltó helyszínt: a legszebb trófeákat a hatvani Grassalkovich-kastély udvarán állították ki.

Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket

Eddig 416 őzbak trófeát bíráltak el, tavaly pedig május közepéig 457-et – ismertette a vadászati hatóság adatait dr. Pajtók Gábor. A kormánymegbízott hangsúlyozta: az eddig bírált trófeák 16 százaléka kapott érmes minősítést, közülük 14 érte el az arany-, míg 12 az ezüstérmes bírálati pontszámot. A legnagyobb nemzetközi pontszámot elért trófeát a Hatvani Aranyfácán Vadásztársaság területén ejtették el (153, 83 CIC pont), de szép bakok kerültek terítékre Tiszanánáról és a pélyi Tiszatáj Vadásztársaság területéről is – egészítette ki.

A területi vadászati hatóság a szezonban eddig nem állapított meg szakszerűtlen elejtést – hangzott el.

A rendezvény alkalmat adott az eszmecserére is

Fotók: Gál Gábor
További képek a galériában.

(Heves Megyei Kormányhivatal)