Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Vermes István, az Egri Járási Hivatal vadászati és halászati szakügyintézője. Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az oklevéllel kollégánk halgazdálkodással kapcsolatos kiváló hatósági tevékenységét és a vadgazdálkodási feladatokban végzett munkáját ismerte el.

Vermes István agrármérnök, vadgazdálkodási szakmérnök és halászati szakmérnök 2004 óta dolgozik a Heves Megyei Kormányhivatalnál, illetve jogelődjeinél. Most az Egri Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztályának vadászati és halászati szakügyintézője.
Feladata a megye halgazdálkodási vízterületeinek (ideértendő minden halgazdálkodásra, horgászatra alkalmas víz, patak, folyó, állóvíz) nyilvántartása, az azon folyó gazdálkodás és horgászat felügyelete, valamint a vizeken gazdálkodó halgazdálkodásra jogosultak nyilvántartása és felügyelete. Részt vesz továbbá a megye vadászati hatósági feladatainak ellátásában is.

Gratulálunk az elismeréshez!

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)