Már a Pétervásárai Járási Hivatal kormányablakában is rendelkezésre áll félautomata defibrillátor. Az ügyintézők elméleti és gyakorlati felkészítést kaptak a készülék használatáról a Heves Megyei Védelmi Bizottság programja keretében.

Hazánkban vezető halálok a hirtelen szívmegállás és az érintettek közel harmada nyilvános helyen lesz rosszul. A szakszerű elsősegélynyújtás és egy rendelkezésre álló defibrillátor életet menthet – hívta fel a figyelmet dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott Pétervásárán, miután félautomata életmentő eszközt adott át a járási hivatal kormányablakában. Mint mondta, a készüléket a Heves Megyei Védelmi Bizottság vásárolta annak a programnak a keretében, amellyel közintézmények munkatársait készítik fel elsősegélynyújtásra, laikus életmentésre. Eddig közel ötszázan vettek részt a képzésben.

A bizottság összesen öt defibrillátort szerzett be, ezeket a legforgalmasabb kormányablakokban helyezték ki: az egriben, a hatvaniban, Gyöngyösön az Eszperantó utcaiban, de található egy a Megyeházán, valamint most már Pétervásárán is.

(Heves Megyei Kormányhivatal)