Az egerszalóki önkormányzat vezetésével valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program /TOP/ keretében egy 60 millió forintos, helyi foglalkoztatást támogató projekt Egerszólát, Demjén, Feldebrő és Maklár összefogásával. A projekt keretében létrejött Egerszalók Község Foglalkoztatási Paktuma 16 alapító önkormányzat, vállalkozás és szervezet részvételével. A konzorcium tagja az állami foglalkoztatási szervként eljáró Heves Megyei Kormányhivatal is.

A projekt fő céljai a meglévő munkahelyek megtartása és továbbiak teremtése, a munkaerő-piaci szolgáltatások és vállalkozási tanácsadás fejlesztése, valamint a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatásának növelése az érintett településeken /Egerszalók, Egerszólát, Demjén, Feldebrő, Maklár/.

Széleskörű összefogással létrejött Egerszalók Község Foglalkoztatási Paktuma is. Az együttműködés – melyhez magánszemélyek, civil szervezetek, cégek és önkormányzatok is csatlakozhatnak- várhatóan hosszú távon segíti Egerszalók, Egerszólát, Demjén, Feldebrő és Maklár lakossága képzettségi szintjének javítását, a foglalkoztatottság bővítését, ugyanakkor a települések gazdasági szereplőinél jelentkező munkaerőigények kiszolgálását. A munkerő-piaci helyzet javulása várhatóan növeli majd a települések népességmegtartó erejét és az ott élők életszínvonalát.

A paktum alapító tagja az állami foglalkoztatási szervként eljáró Heves Megyei Kormányhivatal is.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)