Civil szervezetekkel közösen segíti a kormányhivatal a tartósan munkanélküliek elhelyezkedését. A partnerszervezetek a Megyeházán tartottak tájékoztatót.

A kormányhivatal a Jonathan Livingston Seagull Alapítvánnyal, a Debreceni Rehabilitációs Közhasznú Egyesülettel, a LEED Nonprofit Kft.-vel és a Munkaerőpiacon Maradás Egyesülettel működik együtt a 2021. április végéig tartó programban. Több mint háromezer-ötszáz tartósan munkanélküli álláskeresőnek nyújtanak majd személyre szabott segítséget a konzorciumi partnerek.

A többi közt egyéni munkatanácsadással, pszichológiai tanácsadással és mentori szolgáltatással várják majd azokat, akik szeretnének visszatérni a munka világába. A program fontos eleme az is, hogy a résztvevők a lakóhelyükhöz közel vehessék igénybe a szolgáltatásokat.

Az Együtt a munkavállalásért Heves megyében című munkaerő-piaci projekt 273 millió forintos támogatással valósul meg a GINOP 5.1.5.-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása program keretében.

(Heves Megyei Kormányhivatal)