Jelenleg nincs koronavírussal fertőződött beteg Heves megyében – szögezte le dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott a polgármesterek rendkívüli értekezletén.

Soron kívüli polgármesteri értekezletet hívott össze a térség országgyűlési képviselője, Nyitrai Zsolt pénteken, a Megyeházán. A megbeszélésen a koronavírus-járvány megelőzésére elrendelt veszélyhelyzet kapcsán felmerülő kérdéseket tárgyalták meg a településvezetők a meghívott hatóságok képviselőivel.Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott elmondta: jelenleg nincs koronavírussal fertőzött beteg a megyében, az eddigi nyolc gyanús eset negatívnak bizonyult és két személy volt önkéntes karanténban. Köszönetet mondott az érintettek felelősségteljes hozzáállásáért.Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a polgármesterek és az intézmények, hatóságok képviselőinek részvételével zajlott értekezlet alkalmat adott a legégetőbb kérdések megvitatására. Ígéretet tett arra, hogy a településvezetők felvetéseit közvetlenül az operatív törzsnek továbbítja.

A lakosság példás figyelemmel viseli a szigorú látogatási tilalmat – mondott köszönetet a hozzátartozóknak dr. Vácity József. A Markhot Ferenc Kórház főigazgatója hangsúlyozta: felkészültek az esetleges járvánnyal szembeni védekezésre, a betegellátás jelenleg is zavartalanul működik.

Fotók: Nemes Róbert

(Heves Megyei Kormányhivatal)