A Heves Megyei Kormányhivatal elkötelezett mind a tudomány, mind a művészetek támogatásában, kiáll az olyan célok, szervezetek mellett, melyek hozzájárulnak a nemzeti közösségtudat erősítéséhez, a magyar nyelv és kultúra megőrzéséhez, valamint elhivatottak a szellemi örökségünk ápolásában – szögezte le dr. Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott azon az ünnepségen, ahol az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja szervezésében diákokat és pedagógusokat köszöntöttek. Hagyományosan a megyei tanulmányi és szakmai versenyek első három helyezettjeit, valamint az országos megmérettetéseken legjobb 10 közé került tanulók és felkészítő tanáraik munkáját ismerték el.

Dr. Pajtók Gábor a fiatalokat arra kérte, megszerzett-megszerzendő tudásukat hazánkban, hazánk javára kamatoztassák. Emlékeztetett, a Kormány elkötelezett a K+F+I szektor tekintetében, s reményét fejezte ki, hogy a kormányzati politikában preferált helyet kap az oktatás és a tudomány területe.

A kormánymegbízott köszöntötte a pedagógusokat is, kiemelve: áldozatos munkájukkal segítenek megtalálni, és kibontakoztatni a jövő tehetségeit, tudást és értéket közvetítenek, értéket teremtenek.

A Kormányhivatal 2012-ben indította útjára az “Év tehetséggondozó pedagógusa” díjat. A díjat 2016-17-es tanévben Ferenc Tamás, az Egri Dobó István Gimnázium pedagógusa érdemelte ki kivételes szakmai-munkájával.

Kiosztották a pedagógiai intézet által 18 éve alapított vándorserleg díjakat is. A legjobb gimnáziumnak a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium bizonyult, míg a legjobb többcélú középfokú intézménynek alapított serleget az egri Neumann János Középiskola és Kollégium nyerte el immáron sorrendben nyolcadszor.

Egy héttel korábban a tanulmányi versenyeken kiemelkedően teljesítő általános iskolás tanulókat és felkészítőiket köszöntötték a megyeházán tartott ünnepségen. Az “Év tehetséggondozó pedagógusa” díjat Kovács Sándorné, a Verpeléti Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Alapfokú művészeti Iskola oktatója vehette át.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)