A fiatalok korai munkatapasztalat- és jövedelemszerzésének segítésére indul idén is „Nyári diákmunka” program. Az önkormányzatok mellett 2018-ban a mezőgazdaság és a vendéglátás területén működő vállalkozások igényelhetnek támogatást nappali tagozaton tanuló fiatalok foglalkoztatásához. Heves megyében 700 fiatal támogatott foglalkoztatására van lehetőség.
A program keretében az állam a munkabér és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát állja a vállalkozások esetében, 100 százalékát pedig, ha önkormányzat a foglalkoztató.
Június elsejétől lehet benyújtani a pályázatokat, a diákoknak pedig fel kell keresni a járási hivatal foglalkoztatási osztályát.

2013-ban közel 16 ezer, tavaly pedig már több mint 27 ezer nappali tagozatos diák nyári foglalkoztatását támogatta az állam a „Nyári Diákmunka” programmal. Idén az önkormányzatok mellett a munkaerőhiánnyal küzdő, vendéglátásban vagy mezőgazdaságban tevékenységet végző vállalkozások pályázhatnak diákok támogatott foglalkoztatására. Összesen közel 30 ezer fiatal dolgozhat így a nyáron.

Az érdeklődő 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos diákoknak a járási hivatal foglalkoztatási osztályát kell felkeresni és kérni álláskeresőként nyilvántartásba vételüket. Feltétel az is, hogy ne legyen vállalkozói, vagy más foglalkoztatásra irányuló jogviszonyuk.
A munkaközvetítést a foglalkoztatási szerv végzi.

A program 2018. június 1-től 2018. augusztus 31-ig tart, kötelezettséget vállalni a 2018. június 18 - 2018. augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő foglalkoztatásra vonatkozóan lehet.

Tájékoztató letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)