Negyedik alkalommal vált jogosulttá a Heves Megyei Kormányhivatal arra, hogy viselje a Családbarát munkahely címet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatának eredményét a Petőfi Irodalmi Múzeumban tartott rendezvényen hirdették ki. Novák Katalin, család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár kiemelte, egyre több munkaadó ismeri fel, hogy a munkavállalókért folyó versenyben nagy előnyt jelent a családbarát működés.

- A munka és a család nem egymásnak ellentmondó, hanem egymást kiegészítő fogalmak, hiszen stabil munkahely mellett könnyebb kiteljesedni a családban, és a biztos családi háttér nélkülözhetetlen a jó munkahelyi teljesítményhez – mondta Novák Katalin hozzátéve, szeretnék, hogy a munkavállalás ne lehessen akadálya a gyermekvállalásnak vagy a gyermekvállalás a munkába állásnak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán idén 45 szervezet, intézmény, illetve cég volt sikeres és vált jogosulttá a Családbarát munkahely cím viselésére. 

A Heves Megyei Kormányhivatal már negyedik alkalommal pályázott eredményesen, 2013 óta folyamatosan bővítve családbarát programelemeket.

Idén folytatódik a munkahelyi mozgásfejlesztés, a tornaórákhoz szükséges termet pedig korszerűsítjük. A dolgozói közösség megünnepli az Apák napját, a Házasság hetét, a gyerekeket pedig nyári tábor várja; fontos programelem a kisgyermekkel otthon lévő, vagy már nyugdíjas munkatársakkal való aktív kapcsolattartás is. A Családbarát konferenciát azzal a céllal szervezzük, hogy másokkal is megismertessük a jó gyakorlatokat és népszerűsítsük azt a munkahelyi szemléletmódot, melynek fókuszában az ember áll.

Nagyon fontos, hogy a „családbarátság” nem csupán programokat jelent, hanem egy szemléletet, melyre a Heves Megyei Kormányhivatalban fenntartható, hosszú távú stratégia épül.

„Boldog ember az, aki örömmel indul munkába, s még boldogabb az, aki örömmel indul haza is onnan!”

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)