Az MTI szerződéses fotóriportere kapta idén a Heves Megyei Kormányhivatal és a Heves Megyei Önkormányzat közös sajtódíját. Komka Péter a Szabad Sajtó Napja alkalmából tartott ünnepségen vette át az elismerést.

Habis László, Eger polgármestere - méltatva a helyi önkormányzat és az újságírók közötti együttműködést - úgy fogalmazott: Egerben és Heves megyében a sajtó munkatársai megbecsülésnek örvendenek.  - A hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatás mindannyiunk közös érdeke - húzta alá.

Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke, Komka Péter fotóriporter és dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott

Az eseményen a Heves Megyei Önkormányzat, valamint a Heves Megyei Kormányhivatal közös sajtódíját az MTI salgótarjáni, ám Heves megyében is rendszeresen dolgozó szerződéses fotóriportere kapta.

Komka Péter méltatásában elhangzott: amellett, hogy számos rangos szakmai elismerés birtokosa, Heves megye legfontosabb eseményeiről készített fotói is lenyűgöző szakmai tudásról és látásmódról árulkodnak. Profizmusán túl ugyanakkor egyszerre jellemzi szerénység, elkötelezettség és szakmai alázat.

Az ünnepségen az Eger önkormányzata által odaítélt Mészáros György-díjat a helyi polgármesteri hivatal médiareferense, Zentai László vette át.

Komka Péter és Zentai László

Fotógaléria Gál Gábor képeiből.

(MTI)