Az egri a legforgalmasabb kormányablak a megyében, naponta átlagosan félezer ember fordul meg az ügyfélszolgálaton. A Heves Megyei Védelmi Bizottság programja keretében az ügyféltérbe egy félautomata defibrillátor került, az ott dolgozó munkatársak pedig képzésen sajátították el az életmentéshez szükséges tudást. Hazánkban évente 25 ezer ember veszíti életét hirtelen szívmegállás miatt, tízből hárman nyilvános helyen lesznek rosszul.

Minden perc számít – hirtelen szívmegállás esetén szakszerű újraélesztés nélkül már négy-öt perc után idegrendszeri károsodásokat szenvedhet az ember. A túlélés esélyét a közelben lévő személyek gyors helyzetfelismerése, szakszerű elsősegélynyújtása és egy defibrillátor elérhetősége jelentősen növeli.A Heves Megyei Védelmi Bizottság összesen három életmentő készüléket vásárolt, melyeket a legforgalmasabb kormányablakokban helyeztek el (Hatvan, Gyöngyös – Eszperantó u., Eger). Programjuk keretében évente 120 közintézményben dolgozó személy vesz részt életmentő tanfolyamon és az oktatás része a defibrillátor szakszerű használata is.

Az Egri Járási Hivatal Kormányablak Osztály Barkóczy utca 7. szám alatti ügyfélszolgálatán naponta 5-600 fő fordul meg.

A defirbillátort dr. Seszták Attilától, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatójától vette át, majd helyezte az ügyféltérben kialakított szekrénybe Pánczél Titanilla, a Kormányablak Osztály vezetője

(Heves Megyei Kormányhivatal - Kommunikáció)