A Heves Megyei Kormányhivatal járási hivatalai meghatározták a 2019/2020.tanévben tanköteles korba lépő gyermekek általános iskola első évfolyamába történő beiratkozásának időpontjait. A leendő elsősök szüleit április 11-én és 12-én várják az iskolák.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.

A szülő köteles beíratni tanköteles korba lépett (2013. augusztus 31. előtt született) gyermekét a lakóhely szerint illetékes, vagy választott iskola első évfolyamára. A szabad iskolaválasztás jegyében tehát bármelyik intézménybe be lehet íratni a gyermeket, azonban az az általános iskola köteles felvenni, amelynek körzetében a gyermek életvitelszerűen lakik (életvitelszerű ottlakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye).

A Heves megyei iskolák felvételi körzeteit IDE kattintva olvashatja.


Az általános iskolák első évfolyamaira történő beiratkozás időpontjai az egri, füzesabonyi, bélapátfalvai és hevesi járás területén működő intézményekben:
2019. április 11-12 (csütörtök-péntek) 8- 19 óráig.

A gyöngyösi, hatvani és pétervásárai járási hivatalok területén működő általános iskolákban:
2019. április 11-12 (csütörtök-péntek) 8-18 óráig.

A beiratkozáshoz a gyermek nevére kiállított személyi azonosítóra, a lakcímet igazoló hatósági igazolványra és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolásra van szükség!

(Heves Megyei Kormányhivatal)