A kormány stratégiai kérdésként kezeli a családok támogatását, ezen belül kulcskérdésnek tartja, hogy segítse a nevelőcsaládokat - mondta Fülöp Attila a "Befogadlak" nevelőszülői program egri állomásán. A szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár köszönetet mondott a gyermekvédelem bármely területén hivatást vállalók erőfeszítéseiért, mert – mint kiemelte – jövőt adnak a gyerekeknek.

Ma a gyermekvédelmi rendszerben gondozott 23 ezer gyermek kétharmada nevelőszülőknél él. A nevelőcsaládok olyan gyermekeknek nyújtanak segítséget, akiknek a nevelését a vér szerinti szüleik valamilyen okból nem tudják vállalni – hangzott el az egri nevelőszülői nap megnyitóján. Fülöp Attila hangsúlyozta: azzal, hogy nevelőszülők biztonságot, szeretetteljes közeget biztosítanak, a gyerekek jövőjét is befolyásolják. "Köszönet illet mindenkit, aki a gyermekvédelemben tesz értük. A másokról való gondoskodás ugyanis nemzetstratégiai ügy" – fogalmazott az államtitkár.

A résztvevőket – nevelőszülőket, gyermekeket, az ellátórendszerben érintett szakembereket – Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője és Habis László, Eger polgármestere is köszöntötte, majd kiosztották a „Lehetetlen nincs” rajzpályázat díjait. Heves megyéből több mint száz pályamunka érkezett, két korcsoport három-három helyezettje részesült jutalomban. Koncertekkel, pódiumbeszélgetésekkel és kézműves foglalkozásokkal folytatódott a program.

Fotó: Huszár Márk

(Heves Megyei Kormányhivatal)