Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 21. 11:46

Méltó ünnep Szent István emlékére: ez történt megyénkben augusztus 20-án

Az államalapítás ünnepe alkalmából megyeszerte ünnepségeket rendeztek a hosszú hétvégén. Idén is átadták a legrangosabb városi elismeréseket a közismert, köztiszteletben álló helyi személyeknek, kiváló szakembereknek.
A Heves Megyei Hírlap készített összefoglalót a megye ünnepi történéseiről.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 21. 11:11

Közép-Európa legmodernebb lovasközpontja Szilvásváradon

A Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontja készült el Szilvásváradon – jelentette ki az agrárminiszter a komplexum szombati átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Nagy István hangsúlyozta: a Kincsem Nemzeti Lovasprogrammal sikerült megteremteni a dicső múltra és nagyszerű eredményekre visszatekintő magyar lótenyésztés jövőjének feltételeit. A program keretében Szilvásváradon mintegy 6,8 milliárd forintból három ütemben, négy év alatt megvalósult fejlesztéssorozat a magyar lovassport történetének legnagyobb beruházásaként meghatározó pillére a teljes hazai lovas ágazat megújításának – tette hozzá.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 21. 11:10

Augusztus 21-től ismét II. fokú hőségriadó van érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásai alapján az ország egész területére vonatkozóan 2018. augusztus 21-én (kedd) 12.00 órától 2018. augusztus 23-án (csütörtök) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvosi feladatok ellátására jogosult főosztályvezető.

(2. fokozat: ha a hőmérséklet legalább három egymást követő nap várhatóan eléri (vagy meghaladja) a napi 25 Co-ot. Alternatív feltétel: legalább egy napra eléri a napi középhőmérséklet a 27 Co-ot) (3. fokozat: ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri a napi középhőmérséklet a 27 Co-ot.)

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 14:59

Zoknicsata, fegyverbemutató – katonásan indult a honvédelmi tábor

Miért képesek a fiúk kifulladásig fekvőtámaszt nyomni? Jól céloznak-e a lányok, ha a fegyver zoknibomba? Van becsület a csatatéren? Ezekre a kérdésekre a 2018-as Hertelendy Gábor honvédelmi tábor résztvevői könnyen válaszolnak, hiszen már a harmadik turnusnyi résztvevő is meglátogatta az egyik idei helyszínt, a Hollókői várat. A cél ezúttal is az, hogy a gyerekek élményeket szerezzenek, játékosan tanuljanak a honvédelemről és megismerjék a védelmi igazgatásban dolgozó szervezetek munkáját.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 13:23

Áramszünet Gyöngyösön!

Az ÉMÁSZ tájékoztatása szerint áramszünet lesz Gyöngyösön, a Kossuth Lajos u. 1. szám alatti épületben 2018. augusztus 22-én 8 órától 11 óráig. Az áramszünet érinti a Gyöngyösi Járási Hivatal Földhivatali Osztály, valamint a Gyámügyi és Igazságügyi Osztály működését, ezért a jelzett időszakban nem lesz ügyfélfogadás.

Másnap, augusztus 23-án az áramszolgáltató a Gyöngyös, Fő tér 13. alatti városházát érintően véget karbantartási munkálatokat. Délelőtt – 8 és 11 óra között – a Gyöngyösi Járási Hivatal Hatósági Osztályán, valamint az Építésügyi Osztályon nem lesz ügyfélfogadás.
Köszönjük ügyfeleink megértését!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 10. 11:13

A gyöngyösi Kormányablakban működő postapont 2018. augusztus 13-tól augusztus 17-ig technikai okok miatt zárva tart

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Gyöngyös, Eszperantó u. 6. szám alatti Kormányablakban működő postapont 2018. augusztus 13-tól augusztus 17-ig technikai okok miatt zárva tart.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 9. 15:05

Áramszünet - az Egri Járási Hivatal több osztályát is érinti!

Augusztus 17-én, pénteken áramszünet miatt nem lesz ügyfélfogadás az Egri Járási Hivatal alábbi osztályain:

- Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály (Szarvas tér 1.)
- Hatósági Osztály (Szarvas tér 1.)
- Gyámügyi és Igazságügyi Osztály (Kossuth L. u. 28.)
- Népegészségügyi Osztály (Kossuth L. u. 26.)

Ugyanezen a napon áramszünet lesz a Heves Megyei Kormányhivatal alábbi szervezeti egységeinél is:

- Kormánymegbízotti Kabinet (Kossuth L. u. 9.
- Népegészségügyi Főosztály (Kossuth L. u. 11.)
- Foglalkoztatási Főosztály (Kossuth L. u. 9.)
- Hatósági Főosztály (Kossuth L. u. 9.)
- Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály (Kossuth L. u. 9.)
- Jogi és Humánpolitikai Főosztály (Kossuth L. u. 9.)

Az említett szervezeti egységek az áramszünet ideje alatt telefonon sem lesznek elérhetők.

Ügyfeleink megértését és türelmét köszönjük!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 9. 13:38

Kitart a kánikula – fokozottan vigyázzunk állatainkra!

Augusztusban is kitart még a „kutya meleg”. A hőségben különösen fontos, hogy mind házi kedvenceinkre, mind haszonállatainkra fokozottan ügyeljünk. Alapszabályként óvjuk őket a tűző naptól és folyamatosan biztosítsunk számukra friss ivóvizet! Zárt autóban véletlenül se hagyjuk kedvencünket! A haszonállatokat szállítóknak rövid úticélok esetén érdemes a hajnali vagy esti órákra időzíteniük a szállítást. A haszonállatok hosszú távú, 8 órát meghaladó szállítása során a hőség szükségtelen szenvedésnek teheti ki az állatokat, ezért a hatóság ilyenkor átmenetileg megtiltja a szállítást.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 7. 15:43

Szerdától ismét másodfokú hőségriasztás!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásai alapján az ország egész területére vonatkozóan 2018. augusztus 08-án (szerda) 00.00 órától 2018. augusztus 10-én (péntek) 24.00 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvosi feladatok ellátására jogosult főosztályvezető.

(2. fokozat: ha a hőmérséklet legalább három egymást követő nap várhatóan eléri (vagy meghaladja) a napi 25 Co-ot. Alternatív feltétel: legalább egy napra eléri a napi középhőmérséklet a 27 Co-ot) (3. fokozat: ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri a napi középhőmérséklet a 27 Co-ot.)

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 7. 14:11

A hőség megterhelő a szabadban fizikai munkát végzőkre, munkavédelmi tanácsok az ártalmak megelőzésére!

A szokatlanul nagy meleg, a napokig tartó hőség mindenkit megvisel, de rendkívül megterhelően hat a fizikai munkát végzők szervezetére. A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a meleg, forró napokhoz. A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére!