Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 15. 15:35

Új Karrier Magyarországon – online állásbörze, határok nélkül!

Európai online állásbörzét szervez - Új Karrier Magyarországon címmel - november 20-án a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és az EURES. A cél, hogy minél több hazai és külföldről hazatérést tervező magyar álláskereső kapjon a foglalkoztatási szervezeten keresztül megbízható segítséget. Az online börze határok nélküli találkozási lehetőséget kínál a magyarországi cégekkel és a megpályázható karrierlehetőségeikkel!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 10. 15:04

Kezdődik az őszi érettségi időszak

Az őszi írásbeli érettségik országosan 2018. október 12-én kezdődnek a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával, míg Heves megyében az első tanulók október 15-én írásbeliznek magyar nyelv-és irodalom tantárgyból. Az utolsó írásbeli vizsgák október 29-én lesznek (spanyol, fizika, ének-zene, művészettörténet).

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 10. 13:54

Őszi poloskainvázió

Az utóbbi néhány hétben egyre gyakrabban és nagyobb számban találkozhatunk poloskákkal lakott területeken. Napsütéses időben a házfalakon, vagy a lakásokban, főleg az ablakok környékén kerülnek szem elé, de sötétedés után is zavarhatják nyugalmunkat a zúgva repülő példányok. Konkrét káros hatásuk ugyan a városi ember számára általában nincs, viszont közismert kellemetlen tulajdonságuk, hogy bűzmirigyeikből igen kellemetlen szagot áraszthatnak. A védekezés leginkább környezetbarát módja a rovarhálók alkalmazása – ajánlja az Egri Járási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Osztálya.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 10. 9:41

Hatósági intézkedések a szőlőültetvények védelmében

A Nébih szakmai irányításával idén is folyamatos felderítést végeznek az illetékes megyei kormányhivatalok a rendkívül veszélyes szőlő aranyszínű sárgaság (Flavescence dorée, FD) betegség jelenlétének felmérésére. Az eddigi felderítő munka tapasztalatai szerint a betegség elterjedési területe csak kis mértékben haladta meg a tavalyit, új fertőzési gócot a vizsgálatok nem tártak fel.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 10. 9:40

Heves megyében is megkezdte munkáját az Influenza Figyelőszolgálat

Hazánkban - hasonlóan az Európai Influenza Surveillance Hálózathoz tartozó többi országhoz – megkezdődött az Influenza Figyelőszolgálat működése, amely Heves megyében 2018. év 40. hetétől (október 1. napjától) rögzít adatokat.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 9. 14:35

Honvédelmi események az Egri Vár Napján

Az Egerben felállított, vagy itt állomásozó katonai alakulatok és minden, Hazájáért áldozatot vállaló egri lakos tiszteletére állít emléktáblát a várban a Heves Megyei Védelmi Bizottság, a Honvédelmi Minisztérium és az egri önkormányzat. A táblát, melyen összesen 28 egri kötődésű katonai szervezet neve szerepel, október 17-én, az Egri Vár Napján avatják fel. Ekkor kerül sor az Önkéntes Területvédelmi Tartalékosok ünnepélyes eskütételére is.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 9. 13:05

Hétvégi munkanapok és pihenőnapok – így lesznek nyitva a kormányablakok!

Az év hátralévő részében négy munkanap áthelyezéssel érintett hétvége van. Először október 13-án lesz munkanap a szombat (22-e viszont pihenőnap). A Heves Megyei Kormányhivatal szervezeti egységeinek ügyfélfogadási rendje az alábbiak szerint alakul:

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 5. 11:16

Tisztelet a bátraknak – az aradi vértanúkra emlékezünk

A kormány 2001-ben nemzeti gyásznappá nyilvánította október 6-át. Ezen a napon a nemzeti lobogót félárbócra eresztik, a középületekre pedig kitűzik a gyászlobogót. Heves megyében már pénteken tartanak megemlékezéseket.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 4. 16:00

A legfontosabb feladat a vírus terjedésének és a házi sertések megfertőződésének megakadályozása

A következő időszak két legfontosabb állategészségügyi feladata az afrikai sertéspestis (ASP) elterjedésének a lehető leghatékonyabb korlátozása, valamint a házisertés-állományra történő átfertőződés megakadályozása - jelentette ki az agrárminiszter a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) térségi szervezetének továbbképző napján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón csütörtökön.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. szeptember 28. 14:05

Enyém a Pálya! Állásbörze és Karriernap Gyöngyösön

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Kampusz, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Heves Megyei Kormányhivatal közös szervezésében 2018. október 3-án 10:00-től 13:00 óráig az egyetem főépületében Enyém a Pálya! Állásbörze és Karriernap lesz, ahol közel 30 Heves megyei cég több, mint 500 állást kínál.