Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. december 13. 9:08

Kormányablakok nyitvatartása szombaton

Az ünnepek miatt két hétfő is pihenőnap decemberben, 24-én és 31-én a Heves Megyei Kormányhivatal szervezeti egységeinél szünetel majd az ügyfélfogadás. A munkanap áthelyezés miatt a december 14-i és 15-i ügyfélfogadási rend módosul az alábbiak szerint:
2018. december 14. (péntek) hétfői ügyfélfogadás (7.00-17.00)
2018. december 15. (szombat) pénteki ügyfélfogadás

A fentiektől eltérő napokban a megszokott rendben várjuk ügyfeleinket!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. december 12. 8:50

Jóval járványküszöb alatt az influenzás betegek száma

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2018. december 03. és december 09. között 115 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Megbetegedéseket az egri, a hatvani és a füzesabonyi járási hivatalok illetékességi területéről is jelentettek. Az óvodákban, iskolákban egyre gyakoribbak a felső légúti megbetegedések, ezért a kormányhivatal szakemberei a higiénés szabályok betartására, a megelőzésre figyelmeztetnek.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. december 6. 8:38

Cél a fegyelmezett gazdálkodás fenntartása

A jövő évi költségvetés a fegyelmezett gazdálkodás elvét kiindulópontként szem előtt tartva újra mindenkinek lehetőséget teremt az előrelépésre - jelentette ki a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára Egerben, a XIX. Önkormányzati Költségvetési és Adókonferencián. Banai Péter Benő a jövő évi költségvetés irányelveiről, kiemelt céljairól és sarokszámairól tartott előadásában rámutatott: a büdzsé követi a kormány 2010 óta tartó gazdaságpolitikai irányvonalát, melynek sikerességét az utóbbi évek számai igazolják.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. december 5. 16:49

Influenza – 48. hét

A Figyelőszolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2018. november 26. és december 02. között 55 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
Mindhárom Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályához jelentettek megbetegedéseket.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. december 5. 16:31

Megújult Európa legészakibb minaretje

Elkészült az egri minaret teljes rekonstrukciója. Kedden ünnepélyesen átadták és tavasztól ismét látogatható lesz a török hódoltság legészakibb műemléke. Kormányzati támogatással, mintegy 300 millió forintból valósította meg a felújítást a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., míg az egri önkormányzat a műemléket körülvevő teret szépítette meg. A felújításnál hatóságként közreműködött a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatal is.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. december 4. 17:02

Az idősek hiszékenységét használják ki

A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökkent az árubemutatókkal kapcsolatos panaszok száma, de a fogyasztóvédelmi hatóság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a vásárlókat megtévesztő termékértékesítések visszaszorítására. A Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályának munkatársai a rendőrséggel közösen tartottak előadást a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének ülésén, az árubemutatós visszaélések áldozatai ugyanis gyakran idős emberek. A résztvevők tájékoztatást kaptak az elállási joggal kapcsolatos tudnivalókról is.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 30. 10:28

Oltás és felelősségvállalás!

„A védőoltás beadása a leghatékonyabb védekezési mód az influenza ellen” - hangzik a Heves Megyei Kormányhivatal figyelemfelhívása. A héten a hivatal munkatársai kapták meg a védőoltást, köztük dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott és dr. Molnár Márta megyei tisztifőorvos. Sajtótájékoztatón elhangzott: az influenza aktivitása még alacsony a megyében, a járványos időszak jellemzően december, január hónapban kezdődik. Kismamákra, idősekre, krónikus betegekre, csecsemőkre, valamint szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre veszélyes szövődménnyel is járhat az influenza, ezért a rizikócsoportokba tartozó személyeknek az oltás térítésmentes. Javasolt azonban másoknak is oltatni, mert ezzel nem csak egy kellemetlen betegséget kerülhetnek el, de megvédhetik szeretteiket is!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 29. 14:59

Elismeréseket is átadtak a védelmi bizottság ülésén

Őszi ülését tartotta a Heves Megyei Védelmi Bizottság a Megyeházán. A napirendek előtt elismeréseket is átadtak.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 26. 16:29

Együttműködés és megelőzés - Gyermekvédelmi Szakmai Nap Heves megyében

Minél előbb fel kell ismerni és meg kell akadályozni, hogy a veszélyeztetett gyermekek áldozatokká, vagy bűncselekmények elkövetőivé váljanak, ezért szükséges a gyermekvédelemben érintett szakemberek hatékony együttműködése – hangzott el a Heves Megyei Kormányhivatal szakmai rendezvényén, a Megyeházán. A program kapcsolódik a kormányhivatal éves bűnmegelőzési jelentéséhez, mely szerint 2017-ben csökkent a 18 év alatti, bűncselekményt elkövetők száma. Új prevenciós elem az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 26. 15:05

Közel ezer álláslehetőség várta az álláskeresőket

Enyém a pálya! címmel rendezett állásbörzét és karriernapot a Heves Megyei Kormányhivatal és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Eger Megyei Jogú Város foglalkoztatási paktum keretében. Több mint 30 Heves megyei cég standja várta az álláskeresőket közel 1000 szabad pozícióval az EKE Bartók téri rendezvénytermében. A kormányhivatal munkatársai a támogatási és képzési programokról adtak tájékoztatást, a színpadon pedig hasznos előadások hangzottak el. A látogatók a helyszínen elkészíthették saját, fényképes önéletrajzukat, próbainterjún és személyes tanácsadáson vehettek részt. A programot dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott nyitotta meg.