Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 22. 15:18

A Heves Megyei Kormányhivatal álláspályazata földművelésügyi szakügyintéző munkakör betöltésére

A Heves Megyei Kormányhivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a HMKH Egri Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztályra földművelésügyi szakügyintéző munkakör betöltésére.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 22. 15:06

A Heves Megyei Kormányhivatal álláspályazata vadászati és halászati szakügyintéző munkakör betöltésére

A Heves Megyei Kormányhivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján
pályázatot hirdet a HMKH Egri Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztály vadászati és halászati szakügyintéző munkakör betöltésére.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 22. 9:35

Fókuszban a családok és a nők

Európai uniós támogatással indít hároméves programot a nők társadalmi, munkaerőpiaci helyzetének segítésére az egri polgármesteri hivatal és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (FICSAK). Információs pontot hoznak létre a Kossuth utcában jogi, mentálhigiénés tanácsadással, az ott szervezett képzések idejére gyermekfelügyelettel. Kiemelt feladat lesz a kisgyermekes édesanyák munkaerőpiaci segítése, a rugalmas, családbarát foglalkoztatás népszerűsítése. A programban helyi intézményekkel, vállalkozásokkal és civil szervezetekkel működik együtt az város és a FICSAK. Partnerként nyújt segítséget a munkában Családbarát munkahely címet háromszor elnyerő Heves Megyei Kormányhivatal.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 22. 9:32

Emléktáblával tisztelegtek Mátraderecskén a doni hősök előtt

A Heves megyei Mátraderecskén több százan gyűltek össze a világháborús emlékműnél, hogy a doni hősök előtt tisztelegjenek. A megemlékezésen beszédet mondott dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, dr. Koller József dandártábornok, Maruzs Roland alezredes és Forgó Gábor polgármester. A Szolnoki Katonazenekar tagjai, özvegyek, hozzátartozók részvételével felavatták a derecskei születésű, Arany Érdemrenddel kitüntett őrmester, Fónad István emléktábláját.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 17. 13:30

Gördülékeny az agrártámogatások kifizetése

Ettől az évtől minden agrártámogatásokkal kapcsolatos ügyintézés és ellenőrzés megyei szintre – Heves megyében a kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályához- került, a támogatások kifizetését pedig továbbra is a Magyar Államkincstár végzi. Az Egységes Kérelem jogcímei esetében a sikeres előleg kifizetések után most a részfizetések zajlanak. Tavaly a Vidékfejlesztési Program számos jogcímében született már döntés, de az értékelés folyamatosan zajlik. Az úgynevezett maradványpénzeket újra meghirdette a Miniszterelnökség, így energiahatékonysági beruházásokra és borszőlő-telepítésre is kérhetnek támogatást a gazdálkodók.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 16. 14:55

Influenza: a Hatvani járásban már elérte a járvány-küszöböt a betegek aránya

Az Influenza Figyelőszolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint az év második hetében nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A megyében összességében a betegek aránya még alacsony influenza aktivitást mutat, ugyanakkor a Hatvani Járásban már elérte az arány a járvány-küszöb alsó értékét. Egy betegnél már kimutatható volt az Influenza B vírus. Az adatok alapján megállapítható, hogy ebben a szezonban nőtt a térítésmentes oltóanyagot igénylők száma. Megyénkben 3 év alatti gyermekeknél alkalmazható oltóanyag közel 65 százaléka, míg a 3 év feletti rizikócsoportokba tartozók esetében 51 százalék került felhasználásra.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 16. 11:26

Hevesi győzelem az I. Kozma Péter Emléktornán

A Heves Megyei Kormányhivatal labdarúgócsapatának győzelmével zárult a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében megvalósult hivatali torna. A sporteseményt a tavaly, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kozma Péter kormánymegbízott emlékére rendezték hat csapat részvételével Nyíregyházán. A Heves megyei csapat kapusa, Tóth Dezső a torna legjobb kapusa díját is elhozta.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 12. 11:12

Az enyhe tél kedvez a vadaknak és a növényeknek, de a kártevőknek is

A Heves megyei szőlőültetvényekben, gyümölcsösökben az évszaknak megfelelően zajlik a metszés, a szántóföldön pedig szépen bokrosodnak a kalászos kultúrák – köszönhetően az eddig tapasztalható enyhe időjárásnak. A kártevők, kórokozókat is sikeresen telelnek most, így a tavaszi növényvédelmi védekezésre a gazdáknak már most fel kell készülni. A vadállatok bőven találnak táplálékot és a jó kondíció miatt kevésbé fogékonyak a betegségekre, ami hatással lesz a jövő évi trófeák minőségére is.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 12. 9:24

„Fűts Okosan!” kampány – Fűtsön felelősen, fűtsön okosan!

Napjainkra hazánkban az egyik legsúlyosabb környezetegészségügyi és környezetszennyező problémává a lakossági fűtés okozta levegőszennyezés vált, amely jelentősen rontja a levegő minőségét. Számos légzőszervi megbetegedés legfőbb okozója, növeli a légúti és keringési megbetegedések kockázatát, könnyen asztmát, agyvérzést vagy akár szívinfarktust is okozhat.
Kevesen tudják, de évente 6-8 ezer ember halálát okozza a felelőtlen légszennyezés. A Földművelésügyi Minisztérium által elindított „Fűts Okosan!” kampány célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, az egyes tüzelőanyagok használatának veszélyeire, valamint hogy megfelelő tájékoztatást adjon a helyes fűtési technikákról.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. január 11. 15:50

Folytatódnak a beruházások, jók a megyei mutatók, a feladat a munkaerő biztosítása

Néhány térséget kivéve a magyar gazdaság mindenütt erősödik, növekszik az export és a foglalkoztatás, egyre kisebb a közfoglalkoztatás aránya, a kedvező tendenciák pedig várhatóan idén is folytatódnak – összegzett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Egerben, a Heves megyei Gazdasági évnyitó rendezvényen. A jövő kihívásairól szólva a negyedik ipari forradalomhoz való felzárkózást emelte ki, a „felhő alapú” gazdasághoz a digitális tudás beépítésére, folyamatos frissítésére van szükség. Heves megyében az országos átlag fölötti beruházás valósul meg, jók a termelési adatok is, de 2-3 ezer főnyi képzett munkaerő hiányzik a gazdaságból.