Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 24. 16:04

Közel háromezer önkéntesnek mondtak köszönetet

Idén Tiszanána-Dinnyésháton tartották a Heves Megyei Polgárőr Napot. A rendezvényen évről évre annak a közel háromezer polgárőrnek mondanak köszönetet, akik önként, szabadidejüket áldozva tesznek Heves megye közbiztonságáért.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 21. 13:21

Hétvégén irány a strand!

A nyári kánikula, hőhullámok idején remek és biztonságos felfrissülést nyújthatnak medencés közfürdőink, természetes fürdővizeink. Heves megyében 4 szabadvizű és 7 medencés strand várja a csobbanni vágyókat. Az üzemeltetés megfelelőségét – beleértve a vízminőséget is- rendszeresen ellenőrzik a szakemberek!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 20. 9:10

Kánikula - Fontos a folyadékpótlás!

Tovább erősödik a nappali felmelegedés, a napi középhőmérséklet csütörtökön már országszerte 25 fok körül alakul (néhol meg is haladja azt). Másodfokú hőségriasztás van érvényben egészen vasárnap éjfélig! Figyeljünk oda a folyadékpótlásra, az idősek és a gyerekek könnyebben kiszáradnak! Extrém lesz az UV-B sugárzás is.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 17. 10:05

Közfoglalkoztatásból a versenyszférába – támogatást kaphatsz a váltáshoz!

Ha még nem vagy 25 éves és közfoglalkoztatásban dolgozol, akkor most megéri váltani! A versenyszférában nem csak jobban kereshetsz, de új munkába lépésedhez támogatást is kaphatsz, akárcsak az új munkaadód.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 14. 8:55

Honvédelmi tábor: több mint katonásdi!

Három turnusnyi gyermeknek ad idén élményeket a Hertelendy Gábor Honvédelmi Tábor. A szervező a Heves Megyei Kormányhivatal Megyei Védelmi Bizottság titkársága. A cél, hogy változatos programokon vegyenek részt a gyerekek és közben ráirányítsák figyelmüket a honvédelem és a védelmi igazgatásban részt vevő szervezetek munkájának fontosságára.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 12. 12:26

Elkészült Heves Megye defibrillátor térképe!

A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezetével együttműködésben egy országos méretű kezdeményezéshez csatlakozva elkészítette Heves megye nyilvánosan elérhető félautomata defibrillátorainak feltérképezését és digitális felületen való megjelenítését.
A kezdeményezés célja az volt, hogy a defibrillátorok pontos elérhetőségei és maguk a készülékek szükség esetén bárki számára hozzáférhetővé váljanak.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 12. 10:53

Tájékoztató a súlyos mozgáskorlátozott személyek személygépkocsiszerzési és átalakítási támogatása benyújtási határidejéről

A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29.) Korm. rendelet értelmében, a súlyos mozgáskorlátozottak, illetve az egyéb fogyatékossággal élő személyek 2017. évben két alkalommal nyújthatják be kérelmüket a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatalához személygépkocsi szerzési, illetve átalakítási támogatás megállapítása iránt.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 10. 11:01

Természet és művészet – véget ért a Mátrai Művészeti Napok

Kilenc helyszínen, kilenc napon át kínált tartalmas kikapcsolódást az idei Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok. Klasszikus és népzenei koncertek, táncházak, szakvezetéses erdei séták, ismeretterjesztő előadások várták az érdeklődőket, a művészek pedig alkotásaikkal irodalmi és képzőművészeti kategóriákban pályázhattak.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 10. 9:18

Letették a ZF Hungária Kft. új sebességváltó üzemének alapkövét

Egy év alatt felépül és 770 új munkahelyet hoz létre a ZF Hungária Kft. új sebességváltó üzeme, amelynek alapkövét pénteken tették le Egerben.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. július 4. 12:49

Ingyenesen lehet beköttetni a vizet, a villanyt és a gázt

Ingyenessé váltak a közműcsatlakozások július elsejétől a családoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), és csökkentek az ügyintézési határidők is. A gáz, a villany, valamint az ivóvíz- és szennyvízbekötéseknél a kedvezmény nemcsak az új építésű ingatlanokra érvényesíthető, hanem a lakóingatlan vagy az üzlethelyiség átalakításakor is igénybe vehető.