Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 19. 13:01

Nem csak takarítás, példamutatás is volt a szemétszedés

A Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai is csatlakoztak a pénteki országos TeSzedd! akcióhoz. Egerben az Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály, Füzesabonyban pedig a Járási Hivatal dolgozói áldoztak szabadidejükből, hogy részt vegyenek Magyarország legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtő kampányában. Több zsáknyi szemetet szedtek össze, így mutatva meg, hogy a hivatali időn kívül is fontos számukra tenni másokért és a környezetünkért.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 18. 14:41

Együttműködés a munkahelyek biztonságáért

Megújult a „Partnerség a foglalkoztatás biztonságáért” elnevezésű együttműködési program! A Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésének célja a munkavállalók jogainak és a tisztességes vállalkozások elismerése, a foglalkoztatás biztonságának és jogszerűségének növelése, valamint a partneri viszony kialakítása a munkaerőpiac szereplői és a hatóságok között. A foglalkoztatók számára is előnyöket kínáló programhoz várják a csatlakozni szándékozó vállalkozások, szervezetek jelentkezését!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 18. 9:19

Recsk: az emlékezés felelőssége

Emlékezni és emlékeztetni kell, hogy az áldozatok szenvedése ne legyen hiába való – hívták fel a figyelmet a vasárnapi megemlékezés felszólalói a Recski Nemzeti Emlékparkban. A Rákosi-rendszer munkatáborai közül Recsk volt a leghírhedtebb. 1950 és 1953 között bírósági ítélet nélkül tartottak fogva mintegy ezerötszáz politikai foglyot. Az egykori tábor helyszíne 2014-ben lett Nemzeti Emlékhely.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 18. 8:47

A hatvani lesz az ország legnagyobb ipari parkja

A Bosch új, 60 ezer négyzetméteres csarnokának felépítésével a hatvani lesz Magyarország legnagyobb ipari parkja ‒ jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter az Inpark Hatvan Ipari Park Kft. közel 17 milliárd forintos ingatlanfejlesztési beruházásának pénteki alapkőletételén. Seszták Miklós közölte: a magyar kormány iparipark-fejlesztési koncepcióját határozottság, innováció és céltudatosság jellemzi.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 15. 12:33

Hétfőtől forgalmirend-változás!

Az Almagyar- és Kossuth utca felújításával folytatódik az egymilliárd forintos közterület fejlesztési program első üteme Egerben. A beruházás a Heves Megyei Kormányhivatal Kossuth utcai épületeinek megközelíthetőségét is érinti. A felújítás első szakaszában autóval a Gólya utca felől lehet behajtani, de változik a buszközlekedés rendje is!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 14. 14:36

Ők a SzedegetŐk! Felveszed velük a kesztyűt?

A Heves Megyei Kormányhivatal Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának munkatársai is részt vesznek a TeSzedd!2017 hulladékgyűjtő kampányban. A SzedegetŐk nevet viselő csapat az Eger-Felnémet kerékpárút városi szakaszát tisztítják meg a szeméttől. Magyarország legnagyobb önkéntes akcióját szeptember 15-17. között rendezik, csatlakozási pontok a teszedd.hu oldalon találhatók!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 14. 8:54

Az iskolákban a menzák is kapnak osztályzatot

Az iskolai és óvodai konyhákat két hatóság is rendszeresen ellenőrzi, a NÉBIH élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-minőségi szempontok, míg a népegészségügyi hatóság a táplálkozás-egészségügyi feltételek szerint. Heves megyében eddig összességében megfelelően vizsgáztak a gyerekeket ellátó konyhák.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 11. 16:25

Innováció és versenyképesség

Magyarország európai felzárkózásához és versenyképességének erősítéséhez elengedhetetlen a biztonság és stabilitás megőrzése, az államadósság további mérséklése, a vállalkozások innováció iránti nyitottságának növelése - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton, az 55. közgazdász-vándorgyűlésen, Egerben.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 11. 16:17

Elismerés

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Államalapító Szent István ünnepe alkalmából Vermes István, az Egri Járási Hivatal vadászati és halászati szakügyintézője. Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az oklevéllel kollégánk halgazdálkodással kapcsolatos kiváló hatósági tevékenységét és a vadgazdálkodási feladatokban végzett munkáját ismerte el.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 11. 16:09

Székely gyöngyszemek a Szépasszony-völgyben

Székelyföld varázslatos értékeivel, hagyományos népi mesterségeivel, népművészeti remekeivel, gasztronómiájával ismerkedhettek meg azok, akik ellátogattak az egri Szépasszony-völgybe, a Székelyföld Gyöngyszemei rendezvényre. Idén az esemény szolgált otthonául a Heves Megye Nagykövete díjátadónak is.