Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 18. 12:51

Életmentő készülék a gyöngyösi kormányablakban

Már a Gyöngyösi Járási Hivatal Eszperantó utcai kormányablakában is rendelkezésre áll félautomata defibrillátor. A készüléket a Heves Megyei Védelmi Bizottság vásárolta a közintézmények munkatársait laikus életmentésre, elsősegélynyújtásra felkészítő képzési programja keretében. A megyében elérhető defibrillátorok térképét a kormányhivatal honlapján bárki megtalálja, jelenleg –a gyöngyösi új géppel együtt- 64 életmentő eszköz szerepel rajta.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 18. 10:41

„Gondolatban mindig ott leszek” – kiállítás megnyitó a könyvtárban

Az első világháború hőseire és családtagjaikra emlékeztek a Gondolatban mindig ott leszek című kiállítás megnyitóján a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban. A műtermi portrékat, relikviákat és egy géppuskaállást is bemutató tárlat a nagy háború lezárásának centenáriumához kapcsolódik. A kiállítás megrendezését a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány tette lehetővé, a szervezésben részt vett a Heves Megyei Védelmi Bizottság Titkársága is.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 18. 9:37

Heves megyében megszűnt a járvány

A megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2018. április 09. és április 15. között 90 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Heves megye területén megszűnt az influenzajárvány.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 16. 15:57

„A felelősség nem ér véget a határoknál”

„Nemzetegyesítés a vidék népességmegtartó szerepének erősítésével a Kárpát-medencében” címmel rendeztek tanácskozást szombaton Egerben, a városházán. A Rákóczi Szövetség szervezte konferenciára Erdélyből, a Felvidékről, Kárpátaljáról, a Délvidékről és Magyarországról érkeztek középiskolás diákok és pedagógusok, összesen tizenhét intézményből. A résztvevőket dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott is köszöntötte.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 16. 15:23

Szombati munkanap – így lesznek nyitva a kormányablakok!

Az április végi munkanap-áthelyezésre való tekintettel szombaton is nyitva lesznek a Heves megyei kormányablakok. Pénteken hétfői, szombaton pénteki munkarend szerint tudják az állampolgárok ügyeiket intézni. Részletek az alábbi tájékoztatásban olvashatók.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 10. 14:46

Életmentésre is készek a hatvani kormányablak ügyintézői

Félautomata defibrillátort helyeztek el a Hatvani Járási Hivatal hatvani kormányablakában. Az eszközt a Heves Megyei Védelmi Bizottság vásárolta annak a programnak a keretében, mellyel közintézmények munkatársait készítik fel elsősegélynyújtásra, laikus életmentésre. A hatvani kormányablak jelentős ügyfélforgalmat bonyolít le, az ottani ügyintézők mindegyike elsajátítja a defibrillátor szakszerű használatát.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 10. 14:30

Már nincs influenzajárvány

Az influenzafigyelő szolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2018. április 2. és április 8. között 95 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
Heves megye területén megszűnt az influenzajárvány.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 9. 9:43

A méhek örülhetnek, az allergiásokra nehéz napok várhatnak

A helyenként előforduló záporok, zivatarok ugyan átmenetileg lokálisan lecsökkenthetik a pollenkoncentrációt, általánosságban azonban fokozatosan erősödik a pollenterhelés, egyre több allergén növény virágzása indul el- figyelmeztet az Országos Közegészségügyi Intézet közleménye. Fokozatosan erősödik a nyár és a gyertyán pollenszórása, a legtöbb helyen közepes, helyenként magas szintet is elérhet. Emelkedik a nyír, a kőris, a fűz és a juhar virágporának mennyisége is. A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya összegezte az elmúlt hetek pollenadatait, a jelentésből kiderül, hogy a mogyoró és az éger már az év elején okozhatott tüneteket az azokra érzékenyeknél.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 6. 8:21

Kecsketej-feldolgozó üzemet avattak Csányban

A csányi önkormányzat 2013 óta foglalkozik mezőgazdasági programja keretében állattartással, jelenleg kétszáz kecskét tartanak a falu határában felépített korszerű farmon. Most tejfeldolgozó üzemet avattak, ahol sajtokat, joghurtokat és palackozott kecsketejet készítenek majd. Az ünnepségen elhangzott: a település igyekszik minden támogatási lehetőséget kihasználni, az üzemet például a Belügyminisztérium pályázati támogatásából alakították ki, de fenntartható, bővíthető működésben gondolkodnak. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Szabó Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott is.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 5. 12:26

Influenza – már nincs látogatási tilalom a kórházakban

Az influenzafigyelő szolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2018. március 26. és április 1. között 180 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A Népegészségügyi Főosztály összesítése alapján Heves megyében a 13. héten a betegek aránya járvány-küszöb érték alatti, alacsony influenza aktivitást mutat.