Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 16. 14:42

Heves megyei önkéntesek a területi tartalékos rendszerben

A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát. Szerdán 15 Heves megyei állampolgár - köztük dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott- írt alá szerződést és lépett be az önkéntes tartalékos rendszer kötelékébe.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 16. 9:20

Pályaválasztási kiállítás és „Építsd a jövőd!” építőipari szakmai találkozó

Heves megye pálya- és iskolaválasztás előtt álló 8. osztályos diákjait várja nagyszabású pályaválasztási kiállítására a Heves Megyei Kormányhivatal. November 20-án, a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban a megye középfokú képzési palettáját, munkaerő-piaci igényeit ismerhetik meg a fiatalok, az interaktív bemutatók során pedig belekóstolhatnak a szakmák világába.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 16. 8:29

Ülésezett a Védelmi Bizottság - Elismeréseket is átadtak

Megtartotta szokásos őszi ülését a Heves Megyei Védelmi Bizottság. A védelmi igazgatás területén végzett munkájáért a Bizottság elismerésben részesítette dr. Lénártné Benei Anikót, Abasár polgármesterét, Imre Zsoltot, a Dunakeszi Járási Hivatal vezetőjét, dr. Farkas Sándor ezredest, a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségét, valamint a MH 86. Szolnok Helikopterbázist.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 15. 13:41

Költözik a „zöldhatóság”

Az Egri Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálya hétfőtől új helyszínen, a Szövetkezet utca 4. szám alatti épületben várja ügyfeleit. A Szvorényi útról való költözés miatt az Osztály november 16-17-én, azaz csütörtökön és pénteken nem fogad ügyfeleket.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 14. 16:00

Influenza jelentés - 45. hét

A Figyelőszolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2017. november 06. és november 12. között 115 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
A megbetegedéseket a HMKH Egri és a Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályához jelentették. A Füzesabonyi Járási Hivatal illetékességi területéről nem jeleztek megbetegedést.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 13. 16:35

A megye szociális dolgozóit köszöntötték

A Szociális munka napja alkalmából köszöntötték a szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozókat az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban rendezett ünnepségen. Heves megyében, állami fenntartású intézményekben 1110 fő dolgozik, akik több mint 1500 idős, fogyatékossággal élő, pszichiátriai, illetve szenvedélybetegről, valamint közel 500 gyermekről, fiatal felnőttről gondoskodnak.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 9. 9:14

Influenza – 44. hét

Az Influenza Figyelőszolgálat adatai alapján készített becslés szerint 2017. október 30. és november 5. között Heves megyében 65 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
A megbetegedéseket a HMKH Egri és a Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályához jelentették. A Füzesabonyi Járási Hivatal illetékességi területéről nem jeleztek megbetegedést.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 8. 11:22

„Téli átállás” – országos közlekedésbiztonsági akció

Összehangolt akcióban ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a személyautókat és az autóbuszokat. A figyelemfelhívó ellenőrzésben a közlekedési hatóságként eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a kormányhivatalok munkatársai vesznek részt. Heves megyében kollégáink először Kerecsenden, a 25-ös főúton ellenőriztek, ahol alig egy órán belül ittas járművezetőt állítottak meg és egy közúti baleset résztvevőinek nyújtottak segítséget.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 6. 11:14

Tisztújítás: képviselőket választanak a megye államigazgatási dolgozói is

Hétfőn kezdetét vette a Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar tisztújító választása, amelynek keretében Heves megye államigazgatási dolgozói 5 éves időtartamra saját képviselőket választanak az önkormányzattal rendelkező, kamaraként működő Testület országos és területi szerveibe.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 2. 8:10

Trófeabírálat: tavaly méretes muflon csiga, idén kiemelkedő őzagancs a mérlegen

Heves megyében a Magyarországon élő valamennyi vadászható nagyvadfaj megtalálható, a vadászati hatósági feladatokat – így a trófeák bírálatát is- a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatal Agárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Földművelésügyi Osztálya látja el. A 2016/2017. vadászati év kiemelkedő trófeája a Mátrafüreden terítékre került, 92,6 cm csigahosszal rendelkező mufloné volt, ami az országban a hatodik legnagyobb nemzetközi pontszámot kapta az adott vadászati évben. Október 31-én befejeződött az idei őztrófeák bírálata, egy bak 635 grammos agancsát is értékelték a szakemberek.