Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. június 15. 11:10

Drogkutatás Heves megyében – 11. évfolyamos diákok vallottak a szerhasználati szokásaikról

A 11. évfolyamos diákok 30 százaléka legalább egyszer már kipróbált valamilyen illegális élvezeti szert és minden 4. fiatal két órán belül tudna drogot szerezni, ha akarna – derül ki a Heves megyei diákok körében végzett kutatás adataiból. A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szakemberei 28 intézményben, 121 osztályban jártak. A kérdőívet önként, név nélkül tölthették ki a fiatalok kortárs segítők jelenlétében. Mintegy 2500-an válaszoltak a drogokkal, legális élvezeti szerekkel kapcsolatos kérdésekre. A felmérés eredményét, tapasztalatait a Népegészségügyi Főosztály munkatársai tájékoztató fórumon osztották meg az érdeklődő pedagógusokkal, fiatalokkal foglakozó szakemberekkel.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. június 12. 9:54

Szilágyis tanár lett a legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus

A tanulmányi versenyeken kiválóan teljesítő középiskolásokat és felkészítő tanáraikat látta vendégül fogadáson az Oktatási Hivatal Egri pedagógiai Oktatási Központja. Hagyományosan oklevéllel ismerik el a versenyek megyei fordulóin első, országos fordulóin első tíz helyezést elérőket. A legjobb gimnázium vándorserlegét idén az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium nyerte el és ennek az iskolának az oktatója érdemelte ki a Heves Megyei Kormányhivatal díját is. A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusnak járó emlékplakettet Szabó Miklós vehette át.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. június 5. 14:06

Álláspályázat - TOP-5.1.1-15 munkaerő-piaci szolgáltató munkatárs

A Heves Megyei Kormányhivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Foglalkoztatási Főosztály TOP-5.1.1-15 munkaerő-piaci szolgáltató munkatárs munkakör betöltésére.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. június 5. 9:13

Nemzeti Összetartozás Napja

Heves megye településein is méltó rendezvényeken emlékeztek a trianoni békediktátum 98. évfordulójáról a Nemzeti Összetartozás Napján.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. június 4. 12:37

Tanulmányi versenyek győzteseit díjazták, átadták a Heves Megyei Kormányhivatal elismerését is

Hagyományosan közös rendezvényen látja vendégül a tanulmányi versenyek megyei legjobbjait az Oktatási Hivatal Egri Pedagógiai Oktatási Központja. Az általános és alapfokú művészeti iskolákból most 56 tanuló és 44 pedagógus eredményeit ismerték el. A Heves Megyei Kormányhivatal „A legeredményesebb tehetséggondozó pedagógus” díját Villangó Pálné, az Eszterházy Károly Egyetem gyakorló iskolájának tanára vehette át Dr. Seszták Attila főigazgatótól. Az Egri Oktatási Központ a legsikeresebb iskolákat vándorserleggel jutalmazta.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. június 4. 10:51

Frissül Heves megye defibrillátor térképe!

A kormányhivatal népegészségügyi főosztálya frissíti Heves megye defibrillátor térképét. A tavaly létrehozott adatbázis bővítéséhez a szakemberek kérik azon intézmények, cégek és magánszemélyek jelentkezését, akik rendelkeznek ilyen készülékkel. A defibrillátor pontos helyének nyilvánosságra hozásával akár életet menthetnek!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. június 1. 14:06

Diákmunkások alkalmazásához kaphatnak támogatást az agrárium és a vendéglátás területén működő vállalkozások is

A fiatalok korai munkatapasztalat- és jövedelemszerzésének segítésére indul idén is „Nyári diákmunka” program. Az önkormányzatok mellett 2018-ban a mezőgazdaság és a vendéglátás területén működő vállalkozások igényelhetnek támogatást nappali tagozaton tanuló fiatalok foglalkoztatásához. Heves megyében 700 fiatal támogatott foglalkoztatására van lehetőség.
A program keretében az állam a munkabér és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát állja a vállalkozások esetében, 100 százalékát pedig, ha önkormányzat a foglalkoztató.
Június elsejétől lehet benyújtani a pályázatokat, a diákoknak pedig fel kell keresni a járási hivatal foglalkoztatási osztályát.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. június 1. 11:52

A Heves Megyei Kormányhivatal álláspályázata humánpolitikai referens munkakör betöltésére

A Heves Megyei Kormányhivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján a Jogi és Humánpolitikai Főosztály pályázatot hirdet humánpolitikai referens munkakör betöltésére.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. május 31. 11:29

Áramszünet

2018. június 1-én (pénteken) áramszünet lesz a Gyöngyösi Járási Hivatal Fő tér 13. szám alatti épületében, melynek következtében 11.30 órától az ügyfélfogadás szünetel a Hatósági osztályon és az Építésügyi osztályon.

Ezen időponttól átmenetileg internet- és a telefonszolgáltatás sem lesz.
Az áramszünet érinti az Eszperantó 6. szám alatti kormányablak telefonszolgáltatását is: 11.30 óra és 16.30 óra között a kormányablak nem érhető el telefonon.

Köszönjük ügyfeleink megértését és türelmét!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. május 30. 16:26

Medve Heves megyében – a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tanácsai

Nógrád megye után Hevesben is észlelték barna medve jelenlétét, Pétervására után Füzesabonyban is láttak ilyen állatot. A hírek bejárták a sajtót és a közösségi oldalakat. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság tájékoztató kiadványa arra hívja fel a figyelmet, hogy az észlelések szerint a medve folyamatosan jelen van Heves és Nógrád északi területein, fokozottan védett állatról van szó. Összeállításunkban a Nemzeti Park Igazgatóság tanácsai olvashatók.