Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. július 11. 8:14

„Korlátok nélkül” - akadálymentesítő program mozgáskorlátozottak számára

Mozgáskorlátozott személyeknek indít infokommunikációs akadálymentesítő programot a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége. A projekt célja a társadalmi felzárkóztatáson kívül a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása, az önálló ügyintézés és életvitel lehetőségének megteremtése.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. július 5. 14:26

Kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön egy tajvani beruházó

A Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön - jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, a tajvani cég beruházásáról szóló sajtótájékoztatón. Magyar Levente tájékoztatása szerint az új üzemben évente 1 millió kerékpár készülhet.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. július 5. 10:02

Csökkent az ASP-vel fertőzött terület Heves megyében

Magyarország eredményes lehet az afrikai sertéspestis (ASP) elleni védekezésben a földrajzi, a vadászati, az állategészségügyi, a háztáji és a nagy számú járványvédelmi intézkedésnek köszönhetően – mondta Bognár Lajos, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, országos főállatorvos szerdán, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. július 4. 16:35

Kaláka után Bikavér – népszerű rendezvényeken ellenőriznek a fogyasztóvédelmi szakembereink

A Kaláka fesztivál után az Egri Bikavér Ünnepen is látogatást tesznek a fogyasztóvédelmi hatóság Heves megyei szakemberei. Az idegenforgalmi szezonban – a korábbi évekhez hasonlóan - kiemelten kezelik a nagyszámú látogatót vonzó rendezvényeket, ahol a hatóság elsősorban vendéglátóhelyeket, alkalmi és a közterületi árusokat ellenőriz.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. július 2. 11:41

Ingyen Kresz-tanfolyam és vizsga a 20 év alatti fiataloknak!

A kormány döntése szerint mától a B kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeres KRESZ-vizsga díját bárki visszaigényelheti, aki még nem töltötte be a 20. életévét. A támogatás értékhatára 25 ezer forint és a feltételek között szerepel az is, hogy az elméleti vizsgának július 1. után kell lennie. Hogyan és hol lehet igényelni? Részletek az ujnemzedek.hu cikke alapján.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. június 27. 10:30

Dr. Pajtók Gábor ismét a kormánymegbízott Heves megyében

A Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára, Orbán Viktor miniszterelnök július 1-jei hatállyal ismét dr. Pajtók Gábort nevezte ki a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottnak. A kormánymegbízottak kinevezési okiratának ünnepélyes átadására kedden, az Országházban került sor.