Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 15. 9:44

Új helyre költözik a Bélapátfalvai Járási Hivatal

Szeptember 7-től új helyszínen, a IV. Béla út 34. szám alatt várja ügyfeleit a Bélapátfalvai Járási Hivatal. A volt egészségház épületében egy helyen lesz elérhető a Kormányablak osztály (korábban okmányiroda), a Foglakoztatási központ („munkaügyi kirendeltség”), valamint a Gyámügyi és Hatósági osztály. A HMKH Bélapátfalvai Járási Hivatala a költözés miatt 2017. szeptember 4-6. között zárva tart.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 9. 13:07

Keresőtevékenységet végző nyugdíjasok figyelmébe!

Ha egy nyugdíjas járulékköteles keresőtevékenységet végez, az így szerzett jövedelem alapján évente 0, 5 %-os nyugdíjnövelésre jogosult. Ezt január 1-jétől nem kell kérelmezni, a nyugdíjnövelés megállapításával kapcsolatos feldatokat pedig az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központja látja el.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 7. 11:12

Keresik az Év felelős foglalkoztatóit

A Heves Megyei Kormányhivatal lett a 2016-os év felelős foglalkoztatója, az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság idén is keresi az ország azon munkáltatóit, akik az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik és megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tesznek.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 4. 8:29

Megyénkben is ellenőrzik a vízi játékokat, csúszdákat

Tombol a kánikula, rekordokat dönt a vendégforgalom a strandokon és aquaparkokban. A vízi csúszdák különösen a gyerekek kedvencei, ezért is igényel fokozott figyelmet az üzemeltetésük és ellenőrzésük. Heves megyében 9 helyszínen, 20 csúszdaberendezést vizsgáltak meg a Kormányhivatal szakemberei, egy vízi játék esetében tártak fel jogsértést.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 2. 14:17

Friss képzési jegyzék – szerezz szakmát ingyen!

Frissült a Heves Megyei Kormányhivatal, mint állami foglalkoztatási szerv idei képzési jegyzéke. A népszerű cukrász, pék, szakács, kertész, vagy gyógymasszőr képzések mellett további 45, ingyenes képzés közül választhatnak azok az álláskeresők, akik nem tanulnak és regisztrálnak a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 1. 15:32

Készülnek a településarculati kézikönyvek és rendeletek

A településkép védelméről szóló törvénnyel kapcsolatos önkormányzati feladatokról szervezett szakmai napot a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormányhivatala és a két megye Építész Kamarája. A megyeházán tartott tájékoztatón a két megye polgármesterei, jegyzői, valamint főépítészek és építészek vettek részt. A helyhatóságoknak október elsejéig kell megalkotniuk a helyi sajátosságokat és adottságokat feltüntető kézikönyvüket és a településkép védelmét szolgáló rendeleteket.