Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. február 20. 16:16

Influenza – egyre több a beteg, látogatási tilalom a kórházakban

Az év 7. hetében több, mint 1200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Heves megyében. Az Influenzafigyelő szolgálatban részt vevő praxisok jelentése alapján a betegek száma nőtt, 5 betegnél virológiai vizsgálat is kimutatta az Influenza B vírus jelenlétét. A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya összesített adatai szerint megyénkben a betegek aránya járvány-küszöb fölötti, mérsékelt influenza aktivitást mutat. Minden kórházunkban látogatási tilalom van érvényben, a hatvani és egri intézményekben minden osztályra kiterjedően.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. február 20. 14:27

Szolgáltató Kormányhivatali Modell Hevesben, stratégia a minőségi közszolgáltatásért

Átfogó információgyűjtő és elemző munkát végeztek a Heves Megyei Kormányhivatal munkatársai a 2017-es évben azzal a céllal, hogy az ügyfelek és partnerek véleményét megismerve kidolgozzanak egy magas színvonalú, ügyfélbarát működést biztosító szolgáltatási stratégiát. A projekt az országos KÖFOP 1.0.0 - VEKOP-15-2016-00041 „A szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell” című pályázati felhívás keretében valósul meg. A Szolgáltató Kormányhivatal Modell kiemelten kezeli a kormányhivatal és az állampolgárok, önkormányzatok, vállalkozások, valamint civil szervezetek közötti kapcsolatrendszer elemeit

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. február 16. 12:03

Fogyasztói tudatosság – legyen róla szó a suliban is!

Az iskolák fiatal fogyasztókért tett intézkedéseit, a tudatos fogyasztói szemlélet népszerűsítését értékeli a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” elismerő címmel. A program célja, hogy a fiatalok gyakorlati ismereteket szerezzenek, hiszen ők a jövő fogyasztói és fogyasztóbarát vállalkozói. A pályázatokat a tanév során bármikor be lehet nyújtani, az elbírálás folyamatos. A nyertes iskolák öt évig viselhetik a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. február 15. 11:33

Február végéig adhatják be kárigényüket a Czeglédy-ügy károsultjai

Január 15-én lépett hatályba az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi a Czeglédy-ügy károsultjainak rendkívüli állami kárrendezését, pénzbeli megsegítését. Február 28-ig adhatják be a kormányablakokban kárrendezés iránti kérelmüket azok a személyek, akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével végeztek munkát, de fizetésüket nem kapták meg. A határidő jogvesztő hatályú.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. február 5. 10:20

Tájékoztató a súlyos mozgáskorlátozott személyek személygépkocsiszerzési és átalakítási támogatása benyújtási határidejéről

A súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről szóló 102/2011. (VI.29.) Korm. rendelet értelmében, a súlyos mozgáskorlátozottak, illetve az egyéb fogyatékossággal élő személyek 2018. évben két alkalommal nyújthatják be kérelmüket a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatalához személygépkocsi szerzési, illetve átalakítási támogatás megállapítása iránt.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. február 8. 9:56

A daganatos betegségek harmada megelőzhető, fele gyógyítható lenne!

Magyarországon minden negyedik ember halálát valamilyen daganatos megbetegedés okozza. Évente több mint 70 ezer embernél fedeznek fel daganatot. Heves megyében is vezető halálok a rosszindulatú daganat, mind a nőknél, mind a férfiaknál. A megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálat kiemelten fontos, mert a tünetek megjelenésekor, a daganat felismerésekor már előrehaladott a betegség, kisebb a gyógyulás esélye. A rákellenes küzdelem világnapja aalkalmából dr. Molnár Márta tisztifőorvos arra hívja fel a figyelmet, hogy ha a szűrővizsgálatokon való részvételi arány elérné a 70 százalékot, azzal hazánkban évente akár kétezer ember idő előtti halála lenne elkerülhető!