Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 18. 9:50

Kiadványokkal segítik a fogyasztókat

A felhasználóváltással és a védendő fogyasztói státusszal kapcsolatos tudnivalókra hívja fel a figyelmet friss kiadványaiban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal. A fogyasztókat segítő füzetek a szolgáltatók ügyfélszolgálatai mellett a járási hivatalok kormányablakaiban is elérhetők lesznek. Heves megyébe most 700-700 darab került a Panasza van? Segítünk! c. sorozat 3. és 4. részéből.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 17. 11:07

Szent István szobrát is felavatják Augusztus 20-án

Augusztus 20-a – államalapító Szent István ünnepe- az egyik legrégibb magyar ünnepnap: a keresztény magyar állam ezeréves létének, fennmaradásának emléknapja. Az alábbiakban a megyeszékhely Eger, valamint Gyöngyös és Hatvan ünnepi ajánlatait gyűjtöttük csokorba.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 15. 9:44

Új helyre költözik a Bélapátfalvai Járási Hivatal

Szeptember 7-től új helyszínen, a IV. Béla út 34. szám alatt várja ügyfeleit a Bélapátfalvai Járási Hivatal. A volt egészségház épületében egy helyen lesz elérhető a Kormányablak osztály (korábban okmányiroda), a Foglakoztatási központ („munkaügyi kirendeltség”), valamint a Gyámügyi és Hatósági osztály. A HMKH Bélapátfalvai Járási Hivatala a költözés miatt 2017. szeptember 4-6. között zárva tart.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 9. 13:07

Keresőtevékenységet végző nyugdíjasok figyelmébe!

Ha egy nyugdíjas járulékköteles keresőtevékenységet végez, az így szerzett jövedelem alapján évente 0, 5 %-os nyugdíjnövelésre jogosult. Ezt január 1-jétől nem kell kérelmezni, a nyugdíjnövelés megállapításával kapcsolatos feldatokat pedig az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Központja látja el.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 7. 11:12

Keresik az Év felelős foglalkoztatóit

A Heves Megyei Kormányhivatal lett a 2016-os év felelős foglalkoztatója, az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság idén is keresi az ország azon munkáltatóit, akik az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik és megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tesznek.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 4. 8:29

Megyénkben is ellenőrzik a vízi játékokat, csúszdákat

Tombol a kánikula, rekordokat dönt a vendégforgalom a strandokon és aquaparkokban. A vízi csúszdák különösen a gyerekek kedvencei, ezért is igényel fokozott figyelmet az üzemeltetésük és ellenőrzésük. Heves megyében 9 helyszínen, 20 csúszdaberendezést vizsgáltak meg a Kormányhivatal szakemberei, egy vízi játék esetében tártak fel jogsértést.