Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 22. 18:07

Szent Kristóf napi szakmai elismerések

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 1993 óta minden évben Szent Kristóf napi ünnepséget rendez. Az idei, július 22-én megtartott eseményen a Heves Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály munkatársait is szakmai elismerésben részesítette prof. dr. Mészáros József, az ONYF főigazgatója.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 21. 13:39

Jogszabályváltozások az építésügyben – kerüljék el a bírságokat

Az elmúlt időszakban több építésügyi jogszabály megváltozott. A Kormány célja az intézkedésekkel az építési ügyintézéshez kapcsolódó bürokrácia csökkentése, bizonyos folyamatok egyszerűsítése, átláthatóbbá tétele és gyorsítása volt. Építés, átépítés vagy felújítás előtt mindenképpen érdemes tisztázni, hogy mihez szükséges hatósági engedély és milyen munkálatok végezhetők el korlátozás nélkül.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 19. 15:59

Folytatódik a bürokráciacsökkentés

A tavaly elkezdett állami rezsicsökkentésnek köszönhetően hazánkban eddig mintegy 10 milliárd forintot takarítottak az ügyeiket intéző állampolgárok és vállalkozások. Azt, hogy mely eljárások lettek olcsóbbak vagy ingyenesek, az állampolgárok dönthették el, az erről szóló kérdőíveket közel 400 ezren küldték vissza.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 13. 13:46

Ezen a héten is folytatódik a Hertelendy Gábor honvédelmi gyermektábor

A múlt héten zárult le a Heves Megyei Kormányhivatal Megyei Védelmi Bizottság Titkársága által szervezett honvédelmi gyermektábor első turnusa, melynek keretében kormányhivatali dolgozók 7-12 éves gyermekei ismerkedhettek meg a honvédelemmel és annak alapvető intézményeivel.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 12. 13:58

Gyöngyössolymoson muzsikált az erdő

Idén 13. alkalommal rendezték meg a Príma Díjas és Nógrádikum Díjas „Muzsikál az erdő” elnevezésű programot, melynek központi témája ebben az évben is a fenntartható gazdálkodás és a környezettudatosság volt.
A rendezvény zárónapján dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott köszöntötte az előadókat és a közönséget Gyöngyössolymoson.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 8. 10:34

A kormányhivatalok és a járási hivatalok által hozott döntésekkel szembeni keresetlevél elektronikus benyújtása

A polgári perrendtartásról szóló 1952 évi III. törvény rendelkezései értelmében a 2016. január 1-től fennálló opcionális időszakot követően 2016. július 1-től kötelezővé vált az elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal a közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára.