Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. május 19. 17:14

Elismerésben részesítette Magyarország honvédelmi minisztere a Heves megyei Novaj település polgármesterét

A Heves Megyei Védelmi Bizottság titkárságának javaslatára Magyarország honvédelmi minisztere elismerő oklevelet adott át dr. Darvainé dr. Kádár Katalin Novaj település polgármestere részére a 2016. május 19-én a Stefánia Palotában megtartott központi ünnepségen.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. május 24. 17:56

Tragikus haláleset Gyöngyösön - a Heves Megyei Kormányhivatal vizsgálati eredményei

A Heves Megyei Kormányhivatal 2016. május 12-én értesült arról, hogy Gyöngyösön kiskorú K. Kiara Jerne másfél éves kisgyermek otthonában meghalt. A halál körülményeinek ismeretében felmerült a gyermek veszélyeztetésének, elhanyagolásának gyanúja, ezért a megdöbbentő eseménnyel kapcsolatban a kormányhivatal illetékes szervei azonnal, soron kívül vizsgálatot indítottak a gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal, mint I. fokú gyámhatóság tevékenységét illetően.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. május 19. 12:49

Műhelymunka és konferencia a vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokráciacsökkentésről

A rendezvénysorozat egri eseményét a KÖFOP-2.3.5-VEKOP-16 „A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokrácia csökkentési program kidolgozása” című kiemelt projekt keretén belül valósította meg a Miniszterelnökség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium, együttműködve a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ).

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. május 17. 15:13

Elsősegélynyújtás, életmentés: elsőként Heves megyében szervezték meg a programot

A Heves Megyei Védelmi Bizottság 2016. évi feladatai között szerepel az „Elsősegélynyújtás, életmentés program” végrehajtása. Az országosan egyedülálló kezdeményezésben 120 kormánytisztviselő vett részt, akik a képzés során az elsősegélynyújtás sikeres végrehajtásához megfelelő szintű és mélységű elméleti ismeretekhez jutottak.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. május 11. 15:32

Továbbképzést tartott a Terrorelhárítási Központ

Napjainkban egyre több olyan támadás történik, amelyek a terrorveszélyre figyelmeztetnek. A közelmúlt eseményei is megmutatták, hogy Európának ezen belül hazánknak is fel kell készülnie ezek elhárítására. A Heves Megyei Védelmi Bizottság szervezésében a TEK szakemberei ma továbbképzést tartottak a települések vezetőinek, illetve a védelemben érintett területi szervek képviselőinek a Megyeházán.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. május 3. 17:26

Amerikai-magyar közös katonai törzsgyakorlat Pápán

Az Anakonda Response 2016 elnevezésű gyakorlaton résztvevők a NATO 5. cikkelye szerinti műveleti feladatokat gyakorolták be. A végrehajtás során egy magyarországi humanitárius katasztrófát szimuláltak, melynek felszámolásával kapcsolatban Magyarország az USA Európában állomásozó katonai erőinek segítségét kérte . Az eseményen bemutatták a Heves Megyei Védelmi Bizottság mobil vezetési pontját.