Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 21. 13:40

Szent István napi ünnepség Egerben

Eger Megyei Jogú Város Szent István-napi ünnepsége augusztus 20-án az egri bazilikában tartott szentmisével kezdődött, melyet dr. Ternyák Csaba egri érsek mutatott be. Ezt követően az Egri Obsitos Fúvószenekar adott térzenét a Dobó téren, majd a városi díszünnepségen Habis László, Eger város polgármestere átadta az ünnepi kitüntetéseket, díjakat.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 19. 12:43

A Magyar Érdemrend középkeresztjével ismerték el dr. Balás Istvánt

A Heves Megyei Kormányhivatal volt főigazgatója a rangos kitüntetést közel három évtizedes kimagasló színvonalú közszolgálati tevékenységéért, a magyar közigazgatás fejlesztése érdekében nagyfokú hivatástudattal és igényességgel végzett szakmai munkájáért, illetve a területi közigazgatás Heves megyében történő fejlesztésében elért eredményei elimeréseként kapta.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 22. 18:07

Szent Kristóf napi szakmai elismerések

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság 1993 óta minden évben Szent Kristóf napi ünnepséget rendez. Az idei, július 22-én megtartott eseményen a Heves Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály munkatársait is szakmai elismerésben részesítette prof. dr. Mészáros József, az ONYF főigazgatója.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 21. 13:39

Jogszabályváltozások az építésügyben – kerüljék el a bírságokat

Az elmúlt időszakban több építésügyi jogszabály megváltozott. A Kormány célja az intézkedésekkel az építési ügyintézéshez kapcsolódó bürokrácia csökkentése, bizonyos folyamatok egyszerűsítése, átláthatóbbá tétele és gyorsítása volt. Építés, átépítés vagy felújítás előtt mindenképpen érdemes tisztázni, hogy mihez szükséges hatósági engedély és milyen munkálatok végezhetők el korlátozás nélkül.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 19. 15:59

Folytatódik a bürokráciacsökkentés

A tavaly elkezdett állami rezsicsökkentésnek köszönhetően hazánkban eddig mintegy 10 milliárd forintot takarítottak az ügyeiket intéző állampolgárok és vállalkozások. Azt, hogy mely eljárások lettek olcsóbbak vagy ingyenesek, az állampolgárok dönthették el, az erről szóló kérdőíveket közel 400 ezren küldték vissza.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. július 13. 13:46

Ezen a héten is folytatódik a Hertelendy Gábor honvédelmi gyermektábor

A múlt héten zárult le a Heves Megyei Kormányhivatal Megyei Védelmi Bizottság Titkársága által szervezett honvédelmi gyermektábor első turnusa, melynek keretében kormányhivatali dolgozók 7-12 éves gyermekei ismerkedhettek meg a honvédelemmel és annak alapvető intézményeivel.