Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. május 25. 9:14

Adatkezelési tájékoztató

2018. május 25-től hatályba lépett az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR), amely a mai naptól közvetlen hatállyal szabályozza az Európai Unió területén a személyes adatok kezelését mind a magán, mind a közhatalmi szférában. A Heves Megyei Kormányhivatal GDPR-rel összefüggő adatkezelési tájékoztatóját az alábbi linkre, illetve honlapunk "Adatkezelési Tájékoztatás" felületére kattintva tekintheti meg.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. május 25. 9:52

Isonzó expressz – I. világháborús emlékvonat Egerben

Az első világháború hőseiről, történéseiről emlékeztek Egerben a Bródy Sándor Könyvtár, a Heves Megyei Védelmi Bizottság és a MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében Egerben. Egy napra az egri vasútállomásra érkezett az Isonzó Expressz, amelynek három kocsijában múltidéző programokkal várták az érdeklődőket. A megnyitón elhangzott, a háború hősei többségében civil emberek voltak, akiket a történelem késztetett arra, hogy áldozatot hozzanak, de a programmal tisztelegnek az itthon maradottak előtt is. A Nagy Háború tízmillió ember életét követelte, több mint huszonegy millióan megsebesültek, fogságba estek és a civil áldozatok száma is felbecsülhetetlen.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. május 23. 16:25

Egészség(et) mindenkinek – iskolások vetélkedője Pétervásárán

Hetedik osztályos diákoknak hirdetett háromfordulós vetélkedőt az Egri Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály és a Parádfürdői Állami Kórház Egészségfejlesztési Irodája. „Az egészség világnapja” és Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett programmal az egészséges életmód fontosságára, az egészségügyi pálya érdekességeire is felhívták a fiatalok figyelmét. A legjobban teljesítő hetedikesek a Pétervásárai Tamási Áron Iskola diákjai voltak, az első helyezett csapatnak járó tárgyjutalmakat ők vihették haza.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. május 17. 9:23

Bringázz a munkába és nyerj!

Ismét elindult a kerékpározást ösztönző országos program, a Bringázz a munkába! kampány. 2018. május 14-e és június 10-e között az ingyenesen letölthető Bike Citizens mobilapplikáción keresztül
lehet regisztrálni, majd gyűjteni a kerékpárral megtett kilométereket. A résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. április 26. 9:42

Megjelent a parlagfű, időben védekezzünk!

Idén április második hetétől indult a parlagfű csírázása és kelése Heves megyében. A Heves Megyei Kormányhivatal ezúton is felhívja a földhasználók figyelmét, hogy a hatékony parlagfű-mentesítés érdekében már a növény 2-4 leveles fejlettségi állapotában szükséges elvégezniük a növényvédő szeres állománykezelést.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. május 15. 8:32

A Kárpát-medence legjobb földrajzos diákjai versenyeztek Egerben

Huszonhat éve szervez a fölrajz iránt érdeklődő hetedikes, nyolcadikos diákoknak tanulmányi versenyt a nagy múltú Magyar Természettudományi Társulat. A gróf Teleki Pálról elnevezett többfordulós megmérettetést tavaly kiterjesztették a Kárpát-medence magyar tannyelvű iskoláira is, így az egri döntőben a megyék legjobbjai mellett már erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai tanulók is versenyeztek. A pénteki megnyitón dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, a verseny fővédnöke is köszöntötte a résztvevőket.