Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2020. január 29. 12:37

Heves megyében az influenzások aránya átlépte a járványküszöböt

Egy hét alatt duplájára emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a megyében. A legtöbb beteget az Egri Járási Hivatal illetékességi területéről jelentették a háziorvosok. Az érintettek több mint fele óvodás vagy iskoláskorú.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 22. 10:45

Megjelent a Munkásszállások kialakítása programmal kapcsolatos útmutató

A piaci szereplők részéről felmerült igényekre való tekintettel 2020. január 22-től a jogszabály már nemcsak a saját munkavállalók munkásszálláson történő elhelyezését teszi lehetővé. Változnak továbbá a munkásszállások kialakításának követelményei.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2020. január 7. 16:11

A hidegben külön figyelmet kell fordítani a munkavállalók védelmére

A fagyos időben történő munkavégzésnek kedvezőtlen hatásai, illetve egészségi és biztonsági kockázatai jelentkezhetnek. A kormányhivatal munkavédelmi hatósága a megelőzésre hívja fel a munkáltatók figyelmét.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 9. 10:20

Már a kormányablakokban is igényelhető az erkölcsi bizonyítvány

A kormányablakokban is intézhető az erkölcsi bizonyítvány igénylése: a fejlesztésnek köszönhetően már nem szükséges a papír alapú formanyomtatvány kitöltése és postai úton történő feladása, az ügyfelek adminisztratív terheinek csökkentése érdekében az ügyintézőknél szóban terjeszthető elő a kérelem.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2020. január 13. 15:52

Pályaorientációs napot tartottak a Vak Bottyánban

Az álláskeresésről, a járási hivatal nyújtotta munkaerőpiaci szolgáltatásokról és a vállalkozóvá válásról is szó esett hétfőn a gyöngyösi Vak Bottyán János gimnázium rendezvényén.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 9. 16:37

Megszűnik az egyéni vállalkozói igazolvány

Megszűnik 2020. január 1-jével az egyéni vállalkozói igazolvány, valamint már nem lesz lehetőség új okmány igénylésére sem. A korábban kiállított és érvénytelené vált igazolványokat az érintettek legkésőbb 2020. március 1-jéig kötelesek leadni a székhelyük szerinti járási (kerületi) hivatalban (postai úton vagy személyesen).