Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2019. január 18. 10:44

A digitalizáció esély

A digitális világot, a digitalizációt olyan esélyként és lehetőségként kell felfogni, amellyel fel tud az ország zárkózni a világhoz – mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke csütörtökön Egerben. Parragh László a 25 éves jubileumát ünneplő Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságos évnyitó rendezvényén arról a kormányzati célról beszélt, mely szerint 2020-ra Magyarország az unió tíz legfejlettebb tagállama közé kerüljön a mesterséges intelligencia és az 5G fejlesztések terén. A kamarai elnök utalt arra is, hogy a negyedik ipari forradalom technológiai eszközei először várhatóan a közigazgatásban terjednek el.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2019. január 17. 10:29

Még nincs járvány megyénkben

Heves megyében még mindig jóval járványküszöb alatti az influenza aktivitása, de már több betegnél azonosították a vírus A típusát. A járványos időszak megyénkben későbbre várható, így a szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy még van idő az influenza elleni oltás beadatására! A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának jelentése szerint az év második hetében 390 fő fordult megyénkben orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mindhárom járási hivatal ellátási területéről. A betegek nagyjából fele 14 év alatti. A térítésmentes védőoltások a háziorvosi praxisokban elérhetők!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2019. január 10. 14:28

Emelkedtek a családtámogatások, új ellátási forma a GYOD

Januártól emelkedtek a családtámogatások. Nőtt a kétgyermekesek családi adókedvezménye, a gyermekgondozási díj (GYED) maximális összege és a diplomás GYED összege. Új ellátási formaként jelenik meg a gyermekek otthongondozási díja (GYOD).

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. január 2. 10:35

Bizalmon alapuló rendszert szeretnénk kiépíteni

Az államtitkár szerint Ausztriát is megelőztük a kormányablakok ügyintézési gyorsaságával.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2019. január 9. 8:51

Influenza - Még van idő oltatni!

Az év első hetében egy kórházi betegnél már azonosítottak influenza vírust Heves megyében, de a betegek aránya még mindig jóval a járványküszöb alatt van – derül ki a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának jelentéséből. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján megyénkben január végén, február elején kezd el az influenza járványosan terjedni, ezért a szakemberek szerint még érdemes oltatni, van idő a védettség kialakulásához. A többi közt 60 év felettiek és krónikus betegek számára ingyenes az influenza elleni védőoltás, a részletekről a háziorvosok adnak felvilágosítást. Eddig megyénkben a rendelkezésre álló térítésmentes vakcina közel felét vették igénybe az arra jogosultak.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2019. január 3. 13:25

Fenyőfa árusokat, piacosokat is ellenőrzött megyénkben a fogyasztóvédelem

Az év végi ünnepi időszakban üzletekben, szolgáltatóknál és utcai árusoknál is ellenőrzött megyénkben a fogyasztóvédelem. Kiemelt volt az egri piacon történő ellenőrzés, amelyen a Heves Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakemberein túl adóhatósági, munkaügyi és élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrök is részt vettek.