Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. december 8. 13:51

Középületek energetikai fejlesztései Egerben és Füzesabonyban

Az egri és füzesabonyi járásokban 10 középület energetikai felújítása valósult meg, ami a jelentős megtakarítás mellett komfortosabb munkakörülményeket, kényelmesebb ügyintézési környezetet eredményez – erről számolt be sajtótájékoztatón dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, valamint Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. december 7. 10:28

Influenza - alacsony a megyei aktivitás, a köznevelésben dolgozóknak is elérhető a védőoltás

Az Influenza Figyelőszolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2017. november 27. és december 3. között 65 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
A megbetegedéseket a HMKH Egri, a Füzesabonyi és a Hatvani Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályához jelentették. A térítésmentes oltóanyagok megyénk háziorvosi praxisaiban elérhetők és az Egészségügyért Felelős Államtitkárság döntése alapján már a közneveléi intézmények dolgozói is igénybe vehetik.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. december 5. 15:12

Ezekre figyeljen, ha az interneten vásárol!

Gyors és kényelmes módját kínálja a világháló az ünnep előtti bevásárlásnak. Idén jelentősen csökkent a fogyasztóvédelmi jogsértést elkövető webáruházak aránya, ennek ellenére nem árt néhány tanácsot megfogadni, nehogy csalódás és kapkodás legyen az „online shoppingolás” vége.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. december 1. 11:19

HIV/AIDS - még mindig globális probléma

A HIV fertőzés, illetve az AIDS betegség napjaink legsúlyosabb, szexuális úton terjedő betegsége, rendkívüli fontosságú a megelőzés, a felelős szexuális magatartás és a védekezés hangsúlyozása – ezért hívta előadásra az egri középiskolásokat a Heves Megyei Kormányhivatal az AIDS elleni küzdelem világnapján. December 1-én teljesen megtelt fiatalokkal a Megyeháza Barkóczy terme, akik Dr. Osvald Ákostól, a Szent László Kórház főorvosától hallhattak a világon több mint 36 millió embert érintő betegségről és a megelőzésről.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 30. 17:00

A szőlő aranyszínű sárgaságának megelőzése Heves megyében

Csütörtökön két helyszínen –Gyöngyösön és Egerben- szervezett tájékoztató programot a Heves Megyei Kormányhivatal az aranyszínű sárgaság szőlőbetegségről. A Növény- és Talajvédelmi Osztály munkatársai termelőket, hegybírókat, hegyközségi tagokat és növényvédelemmel foglalkozó szakembereket hívtak a rendezvényre azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára. A betegség ellen jelenleg nem ismert hatékony növényvédelmi eljárás, ezért nagyon fontos a terjesztéséért felelős rovar, az amerikai szőlőkabóca visszaszorítása. A tájékoztatókon elhangzott: a gazdálkodók a jövő évi munkálatok tervezésénél számoljanak a szükséges növényvédőszeres védekezéssel.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2017. november 29. 9:19

Influenza - Heves megyében még alacsony az aktivitás

A Figyelőszolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2017. november 20. és november 26. között 95 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
A megbetegedéseket a HMKH Egri és a Füzesabonyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályához jelentették. A Hatvani Járási Hivatal illetékességi területéről nem jeleztek megbetegedést.