Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 15. 15:35

Új Karrier Magyarországon – online állásbörze, határok nélkül!

Európai online állásbörzét szervez - Új Karrier Magyarországon címmel - november 20-án a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és az EURES. A cél, hogy minél több hazai és külföldről hazatérést tervező magyar álláskereső kapjon a foglalkoztatási szervezeten keresztül megbízható segítséget. Az online börze határok nélküli találkozási lehetőséget kínál a magyarországi cégekkel és a megpályázható karrierlehetőségeikkel!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 16. 8:16

Indul a szezon - „Fűts Okosan!”

A hideg időjárás beköszöntével kezdődik a fűtési szezon, folyamatos lesz a távhőszolgáltatás, felizzanak a kazánok, beindulnak a gázkonvektorok. Érdemes körültekintőnek lenni, átgondoltan fűteni egyrészt a biztonságunk, másrészt a környezetünk védelme érdekében! A hulladékok megfelelő kezelésével, a fűtőberendezések karbantartásával és a tüzelőanyagok helyes megválasztásával sokat tehetünk a levegő tisztaságáért, a saját egészségünkért – hívja fel a figyelmet az Egri Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálya az országos „Fűts Okosan!” kampányhoz kapcsolódva.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 9. 14:35

Honvédelmi események az Egri Vár Napján

Az Egerben felállított, vagy itt állomásozó katonai alakulatok és minden, Hazájáért áldozatot vállaló egri lakos tiszteletére állít emléktáblát a várban a Heves Megyei Védelmi Bizottság, a Honvédelmi Minisztérium és az egri önkormányzat. A táblát, melyen összesen 28 egri kötődésű katonai szervezet neve szerepel, október 17-én, az Egri Vár Napján avatják fel. Ekkor kerül sor az Önkéntes Területvédelmi Tartalékosok ünnepélyes eskütételére is.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 10. 13:54

Őszi poloskainvázió

Az utóbbi néhány hétben egyre gyakrabban és nagyobb számban találkozhatunk poloskákkal lakott területeken. Napsütéses időben a házfalakon, vagy a lakásokban, főleg az ablakok környékén kerülnek szem elé, de sötétedés után is zavarhatják nyugalmunkat a zúgva repülő példányok. Konkrét káros hatásuk ugyan a városi ember számára általában nincs, viszont közismert kellemetlen tulajdonságuk, hogy bűzmirigyeikből igen kellemetlen szagot áraszthatnak. A védekezés leginkább környezetbarát módja a rovarhálók alkalmazása – ajánlja az Egri Járási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Osztálya.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 10. 9:40

Heves megyében is megkezdte munkáját az Influenza Figyelőszolgálat

Hazánkban - hasonlóan az Európai Influenza Surveillance Hálózathoz tartozó többi országhoz – megkezdődött az Influenza Figyelőszolgálat működése, amely Heves megyében 2018. év 40. hetétől (október 1. napjától) rögzít adatokat.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. október 10. 9:41

Hatósági intézkedések a szőlőültetvények védelmében

A Nébih szakmai irányításával idén is folyamatos felderítést végeznek az illetékes megyei kormányhivatalok a rendkívül veszélyes szőlő aranyszínű sárgaság (Flavescence dorée, FD) betegség jelenlétének felmérésére. Az eddigi felderítő munka tapasztalatai szerint a betegség elterjedési területe csak kis mértékben haladta meg a tavalyit, új fertőzési gócot a vizsgálatok nem tártak fel.