Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 14:59

Zoknicsata, fegyverbemutató – katonásan indult a honvédelmi tábor

Miért képesek a fiúk kifulladásig fekvőtámaszt nyomni? Jól céloznak-e a lányok, ha a fegyver zoknibomba? Van becsület a csatatéren? Ezekre a kérdésekre a 2018-as Hertelendy Gábor honvédelmi tábor résztvevői könnyen válaszolnak, hiszen már a harmadik turnusnyi résztvevő is meglátogatta az egyik idei helyszínt, a Hollókői várat. A cél ezúttal is az, hogy a gyerekek élményeket szerezzenek, játékosan tanuljanak a honvédelemről és megismerjék a védelmi igazgatásban dolgozó szervezetek munkáját.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 9. 15:05

Áramszünet - az Egri Járási Hivatal több osztályát is érinti!

Augusztus 17-én, pénteken áramszünet miatt nem lesz ügyfélfogadás az Egri Járási Hivatal alábbi osztályain:

- Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály (Szarvas tér 1.)
- Hatósági Osztály (Szarvas tér 1.)
- Gyámügyi és Igazságügyi Osztály (Kossuth L. u. 28.)
- Népegészségügyi Osztály (Kossuth L. u. 26.)

Ugyanezen a napon áramszünet lesz a Heves Megyei Kormányhivatal alábbi szervezeti egységeinél is:

- Kormánymegbízotti Kabinet (Kossuth L. u. 9.
- Népegészségügyi Főosztály (Kossuth L. u. 11.)
- Foglalkoztatási Főosztály (Kossuth L. u. 9.)
- Hatósági Főosztály (Kossuth L. u. 9.)
- Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztály (Kossuth L. u. 9.)
- Jogi és Humánpolitikai Főosztály (Kossuth L. u. 9.)

Az említett szervezeti egységek az áramszünet ideje alatt telefonon sem lesznek elérhetők.

Ügyfeleink megértését és türelmét köszönjük!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 7. 14:11

A hőség megterhelő a szabadban fizikai munkát végzőkre, munkavédelmi tanácsok az ártalmak megelőzésére!

A szokatlanul nagy meleg, a napokig tartó hőség mindenkit megvisel, de rendkívül megterhelően hat a fizikai munkát végzők szervezetére. A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a meleg, forró napokhoz. A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 14. 13:23

Áramszünet Gyöngyösön!

Az ÉMÁSZ tájékoztatása szerint áramszünet lesz Gyöngyösön, a Kossuth Lajos u. 1. szám alatti épületben 2018. augusztus 22-én 8 órától 11 óráig. Az áramszünet érinti a Gyöngyösi Járási Hivatal Földhivatali Osztály, valamint a Gyámügyi és Igazságügyi Osztály működését, ezért a jelzett időszakban nem lesz ügyfélfogadás.

Másnap, augusztus 23-án az áramszolgáltató a Gyöngyös, Fő tér 13. alatti városházát érintően véget karbantartási munkálatokat. Délelőtt – 8 és 11 óra között – a Gyöngyösi Járási Hivatal Hatósági Osztályán, valamint az Építésügyi Osztályon nem lesz ügyfélfogadás.
Köszönjük ügyfeleink megértését!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 9. 13:38

Kitart a kánikula – fokozottan vigyázzunk állatainkra!

Augusztusban is kitart még a „kutya meleg”. A hőségben különösen fontos, hogy mind házi kedvenceinkre, mind haszonállatainkra fokozottan ügyeljünk. Alapszabályként óvjuk őket a tűző naptól és folyamatosan biztosítsunk számukra friss ivóvizet! Zárt autóban véletlenül se hagyjuk kedvencünket! A haszonállatokat szállítóknak rövid úticélok esetén érdemes a hajnali vagy esti órákra időzíteniük a szállítást. A haszonállatok hosszú távú, 8 órát meghaladó szállítása során a hőség szükségtelen szenvedésnek teheti ki az állatokat, ezért a hatóság ilyenkor átmenetileg megtiltja a szállítást.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. augusztus 6. 15:25

Tuzson Bence: Valódi közszolgálatot építünk, a hivatalainknak segítenie és nem gáncsolnia kell az embereket

Személyes feladatomnak tekintem, hogy a rossz és fölöslegesen hosszadalmas eljárásokat kiiktassuk. Szolgáltató államot építünk, amelynek egyetlen feladata, hogy az embereket szolgálja, de a közösség érdekében létrejött szabályokat következetesen betartassa – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára arra a felvetésre, hogy az emberek ma még sokszor útonállóként, kerékkötőként tekintenek a hivatalnokokra, akik újabb és újabb kötelezettségekkel egrecíroztatják a törekvő polgárokat, vállalkozókat. Tuzson Bence elismerte, hogy a központi közigazgatásban, főként a minisztériumokban 2008 óta valóban nem volt érzékelhető béremelés, ennek oka, hogy az állam szerény és önmagával szemben szigorú. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a bérezési rendszer teljes felülvizsgálatát javasolja, mert a közigazgatásnak elkötelezett és jól megfizetett munkatársakra van szüksége. Az államtitkár ugyanakkor nem tartja ördögtől való gondolatnak az állami szféra karcsúsítását, ám erről még semmiféle döntés nem született. Tuzson Bencének feltették a PestiSrácok.hu olvasói és a Karc FM Paláver című műsorának hallgatói által megfogalmazott kérdéseket is.