Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 16. 12:20

Enyém a Pálya! Állásbörze és Karriernap Egerben

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Heves Megyei Kormányhivatal közös szervezésében 2018. november 22-én 10:00-től 13:00 óráig a Egerben az EKE Rendezvénytermében Enyém a Pálya! Állásbörze és Karriernap lesz, ahol közel 25 Heves megyei cég több, mint 1000 állást kínál.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 16. 11:48

„Ne gyújts rá!” Érintőképernyős kütyüvel és demonstrációs bábuval az egészség megőrzéséért

Két új interaktív eszköz segíti a dohányzás elleni prevenciós munkát Heves Megyében is. A kormányhivatal szakemberei rendhagyó iskolai tájékoztató órákra, programokra viszik majd el az érintőképernyős számítógépet és a demonstrációs bábut, de az oktatási-nevelési intézmények ingyenesen kölcsönözhetik is. A kormányhivatal munkatársai a „Ne gyújts rá!” világnap budapesti rendezvényén vették át az eszközöket. Kovács Attila országos tisztifőorvos beszédében úgy fogalmazott, a dohányzás rendkívül súlyos egészségügyi és nemzetgazdasági probléma is. Mint mondta, egyfajta “kultúraváltásra” van szükség, amelyben előtérbe kerül az egészséges életmód.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 13. 9:30

Tízszer nagyobb területet vizsgáltunk át - a parlagfű elleni Heves megyei védekezés számokban

A tavalyinál tízszer nagyobb területet vizsgáltak át 2018-ban a kormányhivatal munkatársai a parlagfű elleni védekezés ellenőrzése során – jelentette be dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott sajtótájékoztatón. A földtulajdonosoknak minden évben június 30-ig kell visszaszorítaniuk az allergén gyomnövényt, júliustól pedig bírság jár annak elmulasztásáért. Heves megyében 800 hektárnyi parlagfüves területet derítettek fel a szakemberek október végéig és több mint 30 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Az ellenőrzést idén légi felderítés is segítette.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 13. 16:12

Heves megyében sikeres volt a kormányhivatali véradás!

Sikerrel zárult a XVI. Kormánytisztviselői Véradó Hét Heves megyei rendezvénye. Hétfőn, a Megyeházán 53-an adtak vért, többségük a Heves Megyei Kormányhivatal állami tisztviselőjeként. Köszönjük minden önkéntes segítségét!

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 13. 16:31

Influenza aktivitás november második hetében - mindenkinek javasolt a védőoltás!

Az influenzafigyelő szolgálatban résztvevő megyei praxisokból származó adatok alapján készített becslés szerint 2018. november 05. és november 11. között 35 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A megbetegedéseket az egri és a füzesabonyi járási hivatalok népegészségügyi osztályaihoz jelentették. A Hatvani Járási Hivatal illetékességi területéről nem jeleztek megbetegedést.

Az influenza ellen a legjobb védekezés a védőoltás. Javasolt az oltás mielőbbi beadatása, hogy a védettség minél előbb kialakulhasson! Az emberi szervezet immunizálásához 10-14 napra van szükség.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2018. november 7. 16:23

Színes képzési paletta – pályaválasztási kiállításra hívtuk a nyolcadikosokat

Látványos bemutatókon ismerkedhettek Heves megye középfokú oktatási kínálatával Egerben a nyolcadikosok. Mintegy 1500 fiatalt várt a hagyományos pályaválasztási kiállításra a Heves Megyei Kormányhivatal. Volt 3D-s nyomtatás, közlekedési csomópont programozás, frizurakészítés és kémiai kísérletek bemutatója is, de az izgalmas iskolai standok mellett bemutatkoztak a térség jelentős munkáltatói is.