Heves Megyei Kormányhivatal

Dr. Pajtók Gábor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. október 20. 11:32

Tájékoztató a GINOP, Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló munkaerő-piaci programról

Az Ifjúsági Garancia Rendszer bevezetésével hazánk is vállalta, hogy a 25 év alatti fiataloknak a munka illetve tanulás világába történő be- vagy visszajutáshoz konkrét lehetőség felajánlását garantálja, meghatározott időtartamon belül. A fiatalok számára országosan egységesen a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak az Ifjúsági Garancia Rendszerébe való belépési pontként.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. október 20. 11:31

Tájékoztató a GINOP „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű munkaerő-piaci programjáról

A munkaerő-piaci program azokra a 25-64 év közötti nyilvántartott álláskeresőkre; és azokra a 25-64 év közötti szolgáltatást igénylőként, közvetítést igénylőként nyilvántartottakra (körükben azokra a személyekre, akik gyermekük gondozása vagy rehabilitációs ellátásuk miatt álláskereső nyilvántartásba nem vehetők, de képzéssel támogathatók); és azokra a versenyszférába kiléptethető közfoglalkoztatottakra céloz, akiknek elhelyezkedése az állami foglalkoztatási szerv megítélése szerint a munkaerő-piaci program segítségével mozdítható elő.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. október 15. 13:21

Megkezdte munkáját az Influenza Figyelőszolgálat

Hazánkban - hasonlóan az Európai Influenza Surveillance Hálózathoz tartozó többi országhoz - megkezdődött az Influenza Figyelőszolgálat működése, amely Heves megyében 2016. év 40. hetétől rögzít adatokat. A Figyelőszolgálat klinikai adatgyűjtésére a megye területén működő háziorvosok 20%-át kérte fel.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. október 3. 14:53

IPSC Pisztoly Európa-bajnokság Felsőtárkányban

2016. szeptember 25-e és október 8-a között Felsőtárkány ad otthont az IPSC Pisztoly Európa-bajnokságnak, ahová több mint 900 versenyző és 200 bíró regisztrált. A verseny fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 30. 13:43

Miskolc és Eger Megyei Jogú Városok levegőminőségi terveinek tervezetei

Az Európai Unió a környezetvédelmi jogszabályok eredményesebb végrehajtása és a széles körű környezetvédelmi célok jobb érvényesülése érdekében vezette be a LIFE program keretén belül az integrált projektek típusát (LIFE IP).

Heves Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 29. 13:40

Egészségmegőrző futóprogram érkezett Egerbe

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet munkatársai és az egészségügyben dolgozók egy 1600 kilométeren át tartó 16 napos futással kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy a leggyakoribb halálokok életmódváltással elkerülhetők, s magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzése érdekében.