Ennek eredményeként országosan 569 állami tisztviselő veheti át a Kormányablak ügyintézői végzettséget igazoló bizonyítványát.

2017.szeptember 7-én a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalban 69 fő kapta meg ünnepélyes keretek között oklevelét. Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye frissen végzett hallgatói vehették át bizonyítványukat.


(Az ünnepségen jelen volt Vasas Lászlóné dr., a HBMKH főigazgatója, Palich Etelka, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős helyettes államtitkára, Dr. Berkó Attila, JNSZMKH főigazgatója, Dr. Polgári András, a SZSZBMKH főigazgatója)

A Kormányablak ügyintézői képzés a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség alkotta konzorcium „A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése” című kiemelt projektjének egyik kulcsfontosságú képzési programja. Célja, hogy olyan belső képzéseket és naprakész ismeretanyagot biztosítson a területi államigazgatás munkatársai számára, amelyek hosszú távon képesek javítani a szolgáltató szemléletű feladatellátáshoz szükséges intézményi és személyi feltételeket, és ezáltal növelik az ügyintézés minőségét, az ügyfelek elégedettségét.

A több szakaszban megvalósuló képzés első két ütemében összesen 1363 fő szerzett Kormányablak ügyintézői végzettséget. 2018 végéig három ütemben további 2400 fő képzése tervezett.

(HBMKH)