­Harminc kiállító, több száz állásajánlattal várta az érdeklődőket a Napló Állásbörzén. Az eseményen a kormányhivatal is kínált álláslehetőségeket.

Az állásbörze ünnepélyes megnyitóján Rácz Róbert kormánymegbízott kiemelte, hogy a kormány foglalkoztatáspolitikai céljaival összhangban a kormányhivatal elkötelezett a munkaerőpiac szereplői közötti kapcsolat megteremtésében. Az elmúlt évhez képest sok ezerrel csökkent a közfoglalkoztatottak száma, ám ők nem inaktívak lettek, hanem a kormányhivatal közreműködésével megtalálták helyüket az elsődleges munkaerőpiacon – hangsúlyozta.

A friss foglalkoztatási adatok alapján a 2010 óta eltelt időszakban Magyarország a foglalkoztatás növekedését tekintve régiós összevetésben az első, uniós szinten a harmadik helyen áll. Köszönhető ez többek között a kormány új, az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak hatékonyabb elhelyezkedését célzó programjának is, melyet az eddig bevont Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék mellett a napokban terjesztett ki a Pénzügyminisztérium újabb három megyére, Nógrádra, Hevesre és Jász-Nagykun-Szolnokra.

(HBMKH)