­Szombaton rendkívül nagy érdeklődés mellett vette kezdetét a hat héten át tartó motoros közlekedésbiztonsági akcióprogram.

A Közlekedés Biztonságáért Alapítvány, a Debreceni Baleset-megelőzési Bizottság, a Hajdú-Bihar Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, a Magyar Autóklub és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal 2019 tavaszán is megszervezi az immáron hagyományosnak mondható akcióprogramot.

Rácz Róbert kormánymegbízott az akcióprogram első állomásán arról beszélt, hogy ezen a napon főként a kétkerekű járművek műszaki állapotára helyeződik a hangsúly: a kormányhivatal szakemberei ingyenesen átvizsgálják a motorkerékpárokat, tanácsokat adnak a szabályos műszaki állapottal kapcsolatban, valamint a hatósági vizsgadíj megfizetése ellenében elvégezik a motorok időszakos műszaki vizsgálatát. Emellett a téli „motormentes” időszak után bárki tesztelheti a járművét egy különböző nehézségű szintű feladatokkal tarkított ügyességi pályán. Örömét fejezte ki, hogy a résztvevők között találkozhatott nagy létszámmal érkező motoros egyesületekkel, fiatal motorversenyzőkkel, több tízéves gyakorlattal rendelkező motorosokkal, de voltak kisgyermekes családok is.

A kormánymegbízott részvételével megtartott nyitórendezvénynek a kormányhivatal Bartók Béla úti műszaki vizsgaállomása adott helyet március 30-án 9:00 – 12:00 között.

(HBMKH)