2017. október 31-ig lehet pályázni a 2018. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramra.

A program célja a területi közigazgatás kormánytisztviselői állományának megfelelő utánpótlás biztosítása, hogy a szakmailag felkészült, a közigazgatás iránt elkötelezett, megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező fiatal szakembergárda megtalálja helyét a közigazgatás szerteágazó feladatrendszerében.
A felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama 12 hónap, amelyet a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek el. A Program teljes időtartama alatt a résztvevők szakmai fejlődését színvonalas képzések, valamint mentorok segítik, akik a kormányhivatalok többéves tapasztalattal rendelkező munkatársai.

A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasok érdeklődésével, a kiválasztási folyamat eredményével és a befogadó intézmények igényeivel összhangban.

A Program végén a befogadó intézmények a legkiválóbb ösztöndíjasoknak állami tisztviselői állást ajánlhatnak fel.

Amit fontos tudni:

  • Az ösztöndíj havi összege 130.000 Ft (a munkába járással kapcsolatos utazási költségeket nem téríti meg Miniszterelnökség).
  • Az ösztöndíjas a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (Kttv.) 47. §-a szerinti ösztöndíjas jogviszonyban áll, így rá nézve a Kttv. alkalmazni rendelt rendelkezései az irányadók.
  • Az ösztöndíjas a Program ideje alatt teljes munkaidőben (8 órában) dolgozik. A napi munkavégzési idő kezdetét és végét illetően a kormányhivatal általános hivatali munkarendje az irányadó.
  • Az ösztöndíjasnak a 12 hónapos jogviszony alatt 25 nap szabadság jár. Ezen felül az ösztöndíjas orvos által igazolt betegség esetén maradhat távol.
  • A szerződést a Miniszterelnökség a kormányhivatalok számára juttatja el. Az ösztöndíjas és mentora a program kezdetének napján (2018. február 1-jén) a kormányhivatalban írja azt alá.

A program részleteiről a TKÖ Működési Szabályzatából, illetve a GY.I.K.-ból tájékozódhatnak.

(HBMKH)