2017. november 15-ig lehet pályázni a 2018. évi MKÖ Programra.

A Program célja, hogy a pályakezdő, magasan képzett, idegen nyelveket beszélő, kiemelkedően tehetséges fiatalok a diploma megszerzése után a közigazgatásban helyezkedjenek el. Az MKÖ Program már 6. alkalommal kínál kiváló lehetőséget a fiatal szakemberek számára, hogy szakmai karrierútjukat a hazai és nemzetközi közigazgatásban szerzett munkatapasztalattal alapozzák meg. A program arra hivatott, hogy a magasan képzett tisztviselők utánpótlását biztosítsa minél több elhivatott és komoly szakmai ambícióval rendelkező fiatal bevonásával, akik értékes szakmai tudásukkal és újszerű szemléletükkel hozzájárulnak a közigazgatás megújításához.

Az ösztöndíjasok - érdeklődésüknek és szakmai tapasztalatuknak megfelelően - valamely minisztériumnál lesznek elhelyezve, ahol fejlődésüket színvonalas, magyar és idegen nyelvű képzések, valamint mentorok segítik. A Program végén pedig a befogadó intézmények a legkiválóbb ösztöndíjasoknak kormánytisztviselői állást ajánlhatnak fel. A tízhónapos szakmai gyakorlat után kormánytisztviselői kinevezés a Kttv. 39-40. §-ában és 42. § (1)-(3) bekezdésében meghatározott feltételek fennállása esetén lehetséges.

Fontos tudnivalók:

  • Az ösztöndíj összege: a Program belföldi szakasza alatt havonta 130.000 Ft, mely adó- és járulékmentes.
    A külföldi szakaszra vonatkozóan az ösztöndíj ennél magasabb, az összeg a külföldi célországtól függően eltérő.
  • Az ösztöndíjas jogviszony: erre vonatkozóan a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (Kttv.) 47. §-a irányadó.
  • Munkaidő: heti 40 óra, a befogadó intézmény általános hivatali munkarendje szerint.
  • A program időtartama: 10 hónap, ebből az ösztöndíjasok 7 hónapot belföldi, 3 hónapot külföldi fogadóintézménynél töltenek.

További információk: mko.kormany.hu

(HBMKH)