A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal idén is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű kampányhoz.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés, melynek keretében a csatlakozó önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Az idei év kiemelt témája a veszélyes hulladékok megelőzése, „Méregtelenítsünk” szlogennel. Az akcióra 2018. november 17. - 2018. november 25. között kerül sor.

A 2018. évi fókusztéma főként a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékokra próbálja felhívni a figyelmet. A veszélyes hulladékok nagyobb kockázatot jelentenek az egészségünkre és környezetünkre, mint a más típusú hulladékok. Így kiemelten fontos, hogy csökkentsük a veszélyes összetevőkkel rendelkező termékek fogyasztását, valamint gondoskodjunk róla, hogy ezek megfelelően legyenek ártalmatlanítva.

A kormányhivatal a kampány ideje alatt használt elemek gyűjtését vállalja.

Az alábbi kormányablakokban erre a célra rendszeresített gyűjtő edények kerülnek kihelyezésre, ahol bárki elhelyezheti használt elemeit:

- Balmazújváros, Kossuth tér 3.

- Berettyóújfalu, Kossuth u. 6.

- Debrecen, Piac u. 42-48.

- Debrecen, Kálvin tér 11.

- Derecske, Köztársaság út 126.

- Hajdúböszörmény, Bocskai István tér 1.

- Hajdúhadház, Dr. Földi János u. 4.

- Hajdúnánás, Bocskai u. 12-14.

- Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. B. épület földszint

- Nyíradony, Árpád tér 1.

- Püspökladány, Kossuth u. 6.

(HBMKH)