Az Országos Mentőszolgálat olyan komplex ifjúsági programot dolgozott ki, amelyben 6 hónapos önkéntes munka révén a 18-22 év közötti fiatalok testközelből ismerhetik meg a sürgősségi ellátás működését, a kapcsolódó szakmákat és elhelyezkedési lehetőségeket.

A program célja az egészségügyi terület népszerűsítése és a tudatos pályaválasztás erősítése, amelynek elősegítése érdekében az önkéntesek mentőápolói ismeretet sajátítanak el, idegen nyelvi órákon vesznek részt, valamint szakmai felügyelet mellett különböző munkafolyamatokba kapcsolódnak be.

A részvétel előnyei:

-    A jelentkezők a projekt keretében a 6 hónapos önkéntes munka mellett gyakorló mentőápoló tanulmányaikat is megkezdhetik, amelynek költségét a projekt átvállalja az önkéntes munka időtartamára. Ezzel párhuzamosan – saját költségen – a betegkísérő rész-szakképesítés is megszerezhető.
-    Amennyiben a résztvevők befejezik a gyakorló mentőápoló képzést, és sikeres szakmai vizsgát tesznek, a képzést önköltségen vagy OMSZ munkavállalóként folytathatják. Ez a végzettség plusz 32 pontot jelent szakirányú (egészségügyi) felsőoktatási felvételi során.
-    A képzési idő 6 hónapjára önkéntes juttatásban részesülhetnek a programban résztvevők, amely naptári évenként egy alkalommal 27.600 forintot jelent.

A programba jelentkezni a megyeszékhelyeken lévő OMSZ mentőállomásokon személyesen, valamint a https://toborzas.mentok.hu/doc/EFOP-1.3.8_Jelentkezesi_lap.pdf linkről letölthető jelentkezési lap [[[OHkWmTzTkadM5WI53YdG9ib3J6YXNAbWVudG9rLmh1]]] email címre történő visszaküldésével lehet.

További részletek a programról itt olvashatók: https://toborzas.mentok.hu/

(HBMKH)