­A nyári időszakban talán még inkább oda kell figyelnünk a véradás fontosságára - a kormányhivatal úgy döntött, idén is csatlakozik az önkéntes véradáshoz.

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal több mint harminc munkatársa jelentkezett, és huszonkilencen adhattak is vért a XIX. Kormánytisztviselői Véradó Hét keretében megtartott kormányzati véradáson július 15-én a Piac utcai épület Bessenyei termében.

A kiegyensúlyozott vérellátás érdekében a közelgő augusztus 20-ai hosszú hétvége előtt és után is véradásra biztat és hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt. A hosszú hétvégék előtt és után is nagyon fontos, hogy minél többen adjanak vért, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett igényekre. Különösen igaz ez a nyári időszakban, hiszen ezekben a hónapokban egyébként is csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Az alacsonyabb véradói aktivitás hátterében a nyári meleg, a sokakat érintő allergiaszezon, valamint a nyári szabadságolások állnak.

A vér mással nem pótolható, így a folyamatos, biztonságos vérellátás fenntartása érdekében a következő napokban fokozottan számít mindkét szervezet az önzetlen véradók segítségére,

A véradási helyszínekről és időpontokról a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Magyar Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján tájékozódhatnak.

Továbbra is tart a nyári véradókampány, melynek részletei és a nyereményszelvények kódfeltöltő felülete a www.voroskereszt.hu/veradasnyar oldalon érhető el.

A kormányhivatal mindenkit bátorít a véradásra, hiszen egyetlen donor akár három emberen is segíthet!

(HBMKH)