Újabb foglalkoztatási programok indulnak Hajdú-Biharban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében - erről volt szó a Megyei Kormányhivatal és a Megyei Önkormányzat közös rendezvényén.

2018. február 6-án, Debrecenben, a Megyeházán tartották a projektnyitó értekezletet, amelyen településvezetők és járási hivatalvezetők tanácskoztak. Az eseményen elhangzott: egy megyei és négy helyi TOP-program indul Hajdú-Biharban 4,1 milliárd forint pályázati forrásból. Mindez csaknem 2700 hátrányos helyzetű ember foglalkoztatását segítheti képzéssel és bértámogatással. A projektek a térségben munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetű, közfoglalkoztatásból kilépő vagy inaktív személy részére nyújtanak támogatást.

A most induló TOP-programoknak kettős céljuk van: foglalkoztatásbővítés és gazdaságfejlesztés. A foglalkoztatási programokhoz kapcsolódva megyei befektetésösztönző dokumentációt is összeállítanak, ez is segíti majd a hajdú-bihari települések gazdaságfejlesztését.


Tapolcai Zoltán, a HBMKH Foglalkoztatási Főosztályának vezetője és
Vasas  Lászlóné dr. , a HBMKH főigazgatója


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke

(HBMKH)