­A XII. Tiszagyulaházi Gólyafesztivállal egybekötött „Helyi értékek Startja” Megyei Közfoglalkoztatási Kiállításon 47 település képviseltette magát és ismertette meg az érdeklődőkkel a közmunkaprogramban készített termékeit.

2018. július 28-án tartott rendezvényre a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatok mellett Borsod-Abaúj-Zemplén és  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is érkeztek kiállítók.

(A rendezvény megnyitója. Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatásért és vízügyért felelős helyettes államtitkár, Mikó Zoltán, Tiszagyulaháza polgármestere, Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, Vasas Lászlóné dr., a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főigazgatója)

A kormány célja továbbra is az, hogy a közmunkaprogramban részt vevő személyek képesítést szerezhessenek, és versenyképes munkaerőt jelentsenek a munkaerőpiacon. A közfoglalkoztatás ideje alatt munkaerőpiaci szolgáltatást és képzési támogatást vehetnek igénybe a közfoglalkoztatottak, hogy a megszerzett gyakorlat birtokában munkát tudjanak vállalni az elsődleges munkaerőpiacon.

(HBMKH)