­Nagy István agrárminiszter a Kismaroson tartott ünnepségen hangsúlyozta: a kormány hozzá kíván járulni a levegő tisztaságához és komoly lépéseket tesz a klímaváltozás elleni küzdelemben.

A magyar környezetpolitika kiemelt célja az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázat-megelőzés és -kezelés előmozdítása, a biológiai sokféleség megőrzése, valamint az agrár-környezetvédelem megerősítése. Ennek egyik elemeként Magyarország Kormánya a mostani tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a magyar erdők fenntartásához, amely 2000-2500 hektárnyi erdőterületet jelent – mondta Nagy István agrárminiszter. Kiemelte, hogy az idei évben már 4800 hektárnyi erdőterület telepítésére adott engedélyt a minisztérium és jelenleg elbírálás alatt van még 1200 hektárnyi erdőt lefedő kérelem.

Az ünnepség keretében Nagy István kitüntetéseket is adott át: miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Gábor Edit Melinda, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője az erdészeti szakterületen a megújításokban és fejlesztési folyamatokban végzett elkötelezett tevékenységéért.


(Forrás: kormany.hu)

(HBMKH)