Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Rácz Róbert

kormánymegbízott

Vezető hírek

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 30. 13:50

Óvja mérőóráját!

A fogyasztásmérőkkel kapcsolatos tudnivalókra hívja fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 30. 13:53

Parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése.

A 2008. évi XLVI. törvény kimondja, hogy a földhasználó köteles minden év június 30. napjáig a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig fenntartani.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2016. augusztus 30. 13:55

A HPV elleni védőoltásról

A human papilloma vírus (HPV) egy világszerte előforduló víruscsoport, mely a bőrön és a nyálkahártyákon okoz elváltozásokat. Több mint 150-féle típusa ismert, melyek fertőzést és daganatot okozhatnak.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2016. július 19. 12:10

Állami rezsicsökkentés, bürokráciacsökkentés

A Kormány célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségek enyhítésére irányuló állami rezsicsökkentést, továbbá a bürokratikus terhek egyszerűsítésére irányuló bürokráciacsökkentést, amelyet az állampolgárok és a vállalkozások véleményének és javaslatainak felhasználásával kíván megvalósítani.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2016. július 12. 14:20

A fővárosi és megyei kormányhivatalok és a járási (fővárosi kerületi) hivatalok által hozott döntésekkel szembeni keresetlevél elektronikus benyújtása

A polgári perrendtartásról szóló 1952 évi III. törvény rendelkezései értelmében a 2016. január 1-től fennálló opcionális időszakot követően 2016. július 1-től kötelezővé vált az elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal a közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2016. június 27. 10:50

Európai Egészségbiztosítási Kártya

Európai Egészségbiztosítási Kártya