Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

Rácz Róbert

kormánymegbízott

Vezető hírek

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2020. január 29. 13:30

Már lehet jelentkezni a tavaszi érettségire

­Idén a tavaszi közép-, és emelt szintű érettségi vizsgákra történő jelentkezés határideje: 2020. február 17. Fontos változás, hogy az idei tanévtől felsőoktatási felvételi alapfeltétel legalább egy emelt szintű érettségi vizsga, vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2020. január 29. 13:24

Fontos fizetési határidő közeleg

­A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy a 2019. évi bevalláshoz kapcsolódó felügyeleti díj második részletének fizetési határideje 2020. január 31. napja.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 22. 10:45

Megjelent a Munkásszállások kialakítása programmal kapcsolatos útmutató

A piaci szereplők részéről felmerült igényekre való tekintettel 2020. január 22-től a jogszabály már nemcsak a saját munkavállalók munkásszálláson történő elhelyezését teszi lehetővé. Változnak továbbá a munkásszállások kialakításának követelményei.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 21. 13:02

Segítséggel könnyebb a leszokás

A dohányzásról való leszokásban segít az a tájékoztató kampány, amelyet az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet közreműködésével készíttetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. január 18. 9:30

Versenyképes lesz a kormányhivatali fizetés

Az illetményemelés során a kormány figyelembe veszi a regionális munkaerőpiaci hatásokat, így a 19 megyei és a fővárosi kormányhivatalban dolgozó kormánytisztviselők illetményét a szellemi foglalkozásúak adott megyére jellemző átlagkeresetéhez igazítják.

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, 2020. január 14. 10:51

Idén is folytatódnak a népegészségügyi programok

­Idén is folytatódnak a különböző népegészségügyi programok, fejlesztik és erősítik az iskolaorvosi szolgálatot és a gyerek-alapellátást, folytatódik a szintén a megelőzést szolgáló Három generációval az egészségért program - mondta az egészségügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.