2017. november 28-án került sor a Kormányhivatal Dísztermében az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvényhez (Ákr.) kapcsolódó vezetői képzésre, melyen Széles Sándor kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket.

A képzés első előadását Dr. Gyurita Rita, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal főigazgatója tartotta a törvény alapelveiről és a törvény hatályáról, az alapvető rendelkezésekről és a  kérelemre induló hatósági eljárásról.

Ezt követően Dr. Kálmán János, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője ismertette a hatóság döntésekhez, a hatósági bizonyítványok, igazolványok és nyilvántartásokhoz, a a hatósági ellenőrzéshez, hivatalból eljáráshoz kapcsolódó változásokat, majd az egyes hatósági intézkedések különös szabályairól, valamint a eljárási költség és annak előlegezéséről és viseléséről szóló rendelkezéseket.

A képzés befejező részében a jogorvoslatról és Végrehajtásról, a gyakorlatban való alkalmazásról beszélt főigazgató asszony és főosztályvezető úr, majd konzultációra került sor.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)