December 6-án megtartotta soron következő és egyben idei utolsó ülését a Megyei Államigazgatási Kollégium a Kormányhivatal Dísztermében.

A napi rendi pontok előtt a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet hallgatói, Filó Dóra és Bégény Csenge előadását hallgathatták meg a Megyei Államigazgatási Kollégium tagjai és meghívott vendégei.

Első napirendi pontként Széles Sándor kormánymegbízott, a Kollégium elnöke köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően került sor az előadásokra. Elsőként dr. Gyurita Rita főigazgató asszony tartotta meg előadását "A kérelemre induló jogorvoslati eljárások szabályozásának alapvető kérdései" címmel.

Ezt követően dr. Mudráné dr. Láng Erzsébet asszony, a Kúria bírója a perorvoslatok trendszeréről tartott előadást a közigazgatási perrendtartásról szóló 2017. évi I. törvényben foglaltak alapján, különös tekintettel a felülvizsgálati kérelemre.

Majd Beke Zoltán úr, tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő tartotta meg beszámolóját "A katasztrófavédelmi feladatok ellátásában és a védelmi igazgatásban közreműködők katasztrófavédelmi felkészítése (a 62/2011. (XII. 29.) BM rendelet 61. §-a alapján)" címmel.

Az ülést karácsonyi Ünnepi köszöntő zárta a Kormánymegbízotti Kabinet munkatársainak közreműködésével.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)