A cél az, hogy minél több anyaországi diák eljusson valamely szomszédos ország magyarlakta területére. Pályázni április 30-ig van lehetősége a hetedik osztályosoknak, illetve középiskolásoknak.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. munkatársai a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatalban megrendezett információs nap keretében tájékoztatták a pályázat iránt érdeklődő intézményeket, pedagógusokat. A Határtalanul! program célja, hogy minden anyaországi diák az iskola befejezése előtt az állam támogatásával eljusson – tanulmányi kiránduláson, szervezett keretek között – valamely szomszédos ország magyarlakta területére. Ennek köszönhetően személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról, testvériskolai kapcsolatok alakulnak ki, és erősödnek a magyar-magyar kapcsolatok.

A lehetőséget 2010 óta biztosítja a magyar kormány. A program indulása óta 300 ezer diáknak nyílt lehetősége ellátogatni a határon túlra. Az idei évtől kezdve a hetedikes diákok mellett már középiskolások is pályázhatnak, így ez a szám jelentősen emelkedhet. E célra 600 millió forintot biztosít a kormány.

A programra az osztályok az iskolákon keresztül jelentkezhetnek. A 2019. évi pályázatokat az Elektronikus Pályázatkezelési-és Együttműködési Rendszer (EPER) felületen, elektronikus úton lehet benyújtani.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. április 30. 13:59

A program felhívásai és további információk elérhetők a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)