Huszonhét kiállító standjánál időzhettek az érdeklődő gyerekek, középiskolák, cégek vonultatták fel a lehetőségeket.

A legmegfelelőbb szakma megtalálásában segíti a nyolcadikos diákokat a Liszt-központban csütörtökön megtartott pályaválasztási kiállítás. Huszonhét kiállító standjánál időzhettek az érdeklődő gyerekek, középiskolák, cégek vonultatták fel a lehetőségeket.

A megnyitón Horváth Lajos, a megyei kormányhivatal kabinetvezetője hangsúlyozta: a pályaválasztás nem csak a gyerekek feladata, ez mindannyiunk közös ügye, hiszen a gazdaság állapotát, fejlődését alapvetően meghatározzák a jó szakemberek. Farkas Ciprián tanácsnok a személyes példájával azt emelte ki, hogy mindig van tovább, aki most szakközépiskolát választ, később is dönthet a továbbtanulásáról.

A jó szakma felér egy diplomával - mondta Horváth Vilmos, a soproni kamara elnöke, Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese pedig arról beszélt, hogy a rendezvényen egy helyen megvan minden információ, ami diákot, szülőt egyaránt segít. Károlyi Gyula, a Sopron és Vidéke Ipartestület elnöke szerint a pályaválasztás előtt álló gyerekeknek több lehetőséget kellene kínálni a szakmák megismeréséhez.

http://www.kisalfold.hu/kepek/palyavalasztasi_kiallitas_segiti_a_nyolcadikos_diakokat_sopronban/2060624/3330367/

(Kisalföld)