2019. december 20-án két kormányhivatali beruházást is átadtak. A Kismegyer városrészben található Arató utca 5. szám alatti épület kívül-belül megújult, a Szent Imre út 6. szám alatti épület pedig belső felújításon esett át.

Az Arató utca 5. szám alatt a Győri Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályának Földművelésügyi, ill. Növény- és Talajvédelmi Osztályai működnek, az építkezésnek köszönhetően pedig a Vetőmag- és Szaporítóanyag-felügyeleti Osztály is az ingatlanba költözhetett.A beruházás összes költsége 353 millió forint volt. Az energetikai hatékonyságot növelő beruházás elemei a KEHOP-5.2.2-162016-00013 számú, „Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal épületenergetikai fejlesztései” projekt keretében valósultak meg, közel 98 millió forintos támogatási összegből. Az épület belső részének felújítása, és a melléképület 250 millió forint hazai és saját forrásból újult meg.

A melléképületen számos fecskefészek található, a munkálatok során a kormányhivatal kiemelt figyelmet fordított ezek megóvására, és további műfészkeket is felszereltek. Az energetikai felújítás során megvalósult az épület hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, emellett napelemerőművet létesítettek, megújították a fűtési rendszert, és új gázközművet is bekötöttek.

A Szent Imre út 6. szám alatti épületben a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály Nyugdíj Nyilvántartási és Ellenőrzési Osztálya és a Győri Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztálya működik. A beruházás megteremtette a feltételeit az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály beköltöztetésének is.

Ezt az építkezést 149 millió forint saját forrásból valósították meg, amely során a háromszintes épületben új ügyfélfogadó helyiséget, szerver szobát és irattárat alakítottak ki, továbbá felújították az illemhelyeket is. A földszinti nagyterem teljes átalakításon ment keresztül.

A beruházásoknak köszönhetően a megújult épületekben a kormányhivatal munkatársai a kor elvárásainak megfelelő, megújult környezetben dolgozhatnak, az ügyfeleket pedig barátságos és modern körülmények fogadják.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)