Csaknem 180 Győr-Moson-Sopron megyei intézményt érinthet az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Ökoiskola és Örökös Ökoiskola című pályázat.

Az Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére azok a magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézmények pályázhatnak – akár ismételten is –, akik a fenntarthatósággal foglalkoznak.

Fenntartható fejlődésnek nevezzük, amikor nem használunk fel minden, korlátosan hozzáférhető nyersanyagot, vagy nem szennyezzük be visszafordíthatatlanul vizeinket. Egyik alapelve, hogy komplex megközelítéssel, egyszerre veszi figyelembe a környezeti ügyek elvárásait, a társadalmi igényeket és a gazdasági fejlődés igényeit.

A nyertes intézmények a Magyarországi Ökoiskola Hálózat tagjává válnak, ezáltal egy olyan szakmai közösség részei lesznek, amelyben segédletekkel, tudásmegosztással és különféle lehetőségekkel gazdagodhatnak. A pályázatban nyertes intézmény elismerésként viselheti az Ökoiskola vagy Örökös Ökoiskola címet.

Pályázni a törvényben meghatározott feltételek szerint lehet (a pályázatban a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7. § (1) bekezdésének b)–k) pontjában meghatározott – magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézmény vehet részt, fenntartótól függetlenül).

Benyújtási határidő 2020. március 31., 12:00 óra.
További részletekért látogasson el a http://oktatasikerdoivek.emmi.gov.hu/index.php/384158 oldalra. A pályázóknak sok sikert kívánunk!

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)