A fővédnök dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkárként, Kovács Péter polgármester pedig a házigazda XVI. kerület vezetőjeként köszöntötte az elmúlt szombaton a Kormányhivatalok VI. Foci Tornájának és Családi Napnak, valamint a párhuzamosan zajló főzőversenynek a résztvevőit.

A hangulatos megnyitó ünnepség után négypályán húsz, tehát teljes létszámban felvonuló kormányhivatali kispályás „fociválogatott” kezdte meg a szereplését, miközben a 20-ból tizenegy bográcsos főzőcsapatot is a „pályára" küldött.

Fotó: Kabinet

Az eddigi tornákhoz hasonlóan már a csoport körben is éles küzdelmek alakultak ki, és címvédőként a Nógrád Megyei Kormányhivatal focistái idén is beverekedték magukat a legjobb négy közé. Az ismétlésben, azaz az újabb tornagyőzelemben Fejér megyei riválisaik akadályozták meg őket, akik az elődöntőben 3:0-ás, azaz nagyon magabiztos győzelmet arattak ellenük. A másik ágon a korábban kétszer-kétszer győztes, illetve ezüstérmes szabolcsiak ugyancsak 3-0 arányban bizonyultak jobbnak a somogyi ellenfelüknél.

Fotó: Kabinet

A döntőben és a bronzmérkőzésen is olyan kiegyenlített volt a küzdelem, hogy a rendes játékidő letelte után a csapatoknak büntető párbajt kellett vívniuk. Előbbiből egy gólnyi különbséggel újonc tornagyőztesként a Fejér Megyei Kormányhivatal került ki győztesen a szabolcsiak ellen, a másik csatában is csak egy találat döntött, ott a somogyi együttes tagjai örvendezhettek, és a most negyedik helyre szoruló nógrádiak bánkódhattak. Legtöbb gólt szerző csapatként a 25 találattal első helyezett Szabolcs Megyei Kormányhivatal vehetett át különdíjat, legjobb kapusként pedig a Somogyból jött Varga Szabolcs részesült elismerésben.

Fotó: Kabinet

„Hangulatos és színvonalas tornát zárhattunk, amelynek célja nem csak a sportolás lehetőségének megteremtése volt, hanem az is, hogy az egymástól közelebb-messzebb dolgozó kormányhivataliak találkozhassanak egymással, szót válthassanak, és erősíthessék a munkatársi és sportbaráti kapcsolataikat – hangsúlyozta Szalay Gergő, a PromoSport Kft ügyvezetője. – Örülünk annak is, hogy dr. Kovács Zoltán államtitkár úr szép jövőt jósolt a foci tornának, Kovács Péter polgármester úr pedig annak a reményének adott hangot, hogy jövőre is vendéglátó lehet a nagyszerű feltételéket biztosító Ikarus pályán.

Fotó: Kabinet

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)