Évértékelő értekezletet tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Kormányhivatal Dísztermében 2020. február 11-én.

Az Évértékelő Igazgatósági Tiszti Értekezletet Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának igazgatója nyitotta meg.Sallai Péter részletesen kitért többek között a 2019-es tűz- és káresetekre, az önkéntesek felkészítésére, valamint a hatósági ellenőrzésekre: mind a tűzvédelem, a vízügyi hatósági és az iparbiztonsági területeken. Kifejtette, hogy a megye stabil állománnyal rendelkezik, ellenben a toborzásra továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek. A tűzoltó dandártábornok tüzetesen szemléltette a gépjárműállomány tavalyi fejlesztését, a tűzoltó-technikai és egyéb eszközbeszerzéseket.


Az évértékelő után Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója gratulált az elmúlt időszakban elért eredményekhez és többek között megköszönte a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársainak a kajárpéci árvízvédelmi védekező gyakorlaton nyújtott teljesítményüket is. A főigazgató elismerését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Győr-Moson-Sopron megyében országos szint alatti az állomány fluktuációja: mindössze 6,1%. A jelenlévő vezetőktől kérte, hogy azok kiemelt hangsúlyt fektessenek az állományra, hiszen ők képezik a szervezet alapját és ők biztosítják a szervezet zavartalan működését is.


Dr. Góra Zoltán végül ismételten megköszönte az állomány 2019-ben nyújtott áldozatos munkáját és a 2020-as évre a legjobbakat kívánta.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)