2012. június 11-15. között nagyszabású véradásra került sor az ország kormánytisztviselői részvételével. Ezen III. Önkéntes Kormánytisztviselői Véradás megrendezésével folytatódott az összkormányzati véradás kialakuló hagyománya, amikor egy teljes héten keresztül volt lehetőség Budapesten 8 minisztérium, valamint vidéken a kormányhivatalok által megszervezett önkéntes véradásra.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében 2011. június 6. napján egy nagyszabású véradásra került sor az ország kormánytisztviselőinek részvételével. Az I. Kormánytisztviselői Véradó Nap fogadtatása nagyon kedvező volt, a pozitív visszajelzések országosan és megyei szinten is arról tanúskodnak, hogy sikeres és népszerű volt a rendezvény. Erre tekintettel a kormányzat elhatározta, hogy számít a kormánytisztviselőkre és megteremti a hagyományát az összkormányzati véradásnak.

Ennek eredményeként 2011. november 16. napján megrendezésre került a II. Önkéntes Kormánytisztviselői Véradó Nap, amely során a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal rendkívül aktív részvételére tekintettel a megyénkben már két városban került megrendezésre a véradás a Győri Regionális Vérellátó Központtal közös szervezésében.

Folytatva a tavalyi évben megkezdett hagyományt, 2012. június 11-15. között került sor a III. Önkéntes Kormánytisztviselői Véradásra, amely során megyénkben ismételten két helyszínen, Győrben és Sopronban is lehetőségük volt a kormánytisztviselőknek vért adni.

Köszöntünket fejezzük ki minden kedves kollégának, aki részt vett a véradáson.

(Kormánymegbízotti Kabinet)