Az elmúlt években a bölcs építkezés jellemezte a megyét, e fejlesztések közé sorolható a jelenlegi beruházás is, melynek eredményeként egy energetikailag korszerű, kényelmes, megszépült épületben intézhetik ügyeiket az ügyfelek – mondta Széles Sándor kormánymegbízott a Lébényi Közös Önkormányzati Hivatal felújított épületének átadóján.

Lébény Város Önkormányzata a közös önkormányzati hivatal épületének energetikai felújítására közel 50 millió forint összegű támogatásban részesült. Ennek köszönhetően megvalósulhatott az épület teljes homlokzati, födém és aljzat-szigetelése, a napelemes rendszer kiépítése, a nyílászárók cseréje és a fűtési és világítási rendszer korszerűsítése.

Mindezek eredményeként a korábbi HH, azaz gyenge energetikai besorolás alá tartozó épület BB, azaz közel nulla besorolás alá került. Az energiahatékonyságot célzó felújítás és fejlesztés eredménye az energia-megtakarításon, felhasznált energiamennyiség csökkenésén keresztül az energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése. Emellett cél a megújuló energiaforrás-használat növelése is.

Dr. Nagy István miniszter az ünnepélyes átadáson kiemelte, hogy az energetikai felújítás külön üzenet, mivel az energia és a környezetvédelmi kérdések ma különösen hangsúlyos kérdések.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy az utóbbi időszakban olyan területfejlesztési forrásokat biztosít Magyarország Kormánya a térségnek, amire korábban nem volt példa.

Széles Sándor kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy Győr-Moson-Sopron megyét az elmúlt években a bölcs építkezés jellemezte, e fejlesztések közé sorolható a jelenlegi beruházás is, melynek eredményeként egy energetikailag korszerű, kényelmes, megszépült épületben intézhetik ügyeiket a lébényiek és más településről érkező ügyfelek.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)