A mutatványos berendezésekkel kapcsolatos ellenőrzési sorozat keretében ezúttal a strandok, aquaparkok követelményeknek megfelelő üzemeltetését vizsgálták a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal szakemberei.

Ezek a fürdőlétesítmények, valamint az ott található csúszdák ugyan kikapcsolódást és közös élményszerzést jelentek a családok számára, használatuk mégis fokozott veszéllyel járhat, amennyiben azok szerkezeti kialakítása, stabilitása, üzemeltetése, illetve karbantartása nem megfelelő.A látogatók biztonsága érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kollégái ellenőrizték a megyében látogatható strandok és aquaparkok számára kötelezően előírt dokumentációk meglétét, tartalmi megfelelőségét és érvényességét, továbbá a berendezéseken feltüntetni szükséges jelöléseket.
A vizsgálatok során – egyebek mellett – leggyakrabban az adattáblák és az üzemeltetési naplók hiányával szembesültek a szakértők. A hatóság a felmerült hiányosságok miatt 50.000–250.000 forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a mulasztókkal szemben.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)