Az Európai Unió létrejöttének évfordulója alkalmából országszerte – így Győrben is – változatos programokkal várták ma az érdeklődőket.

A rendezvény célja az Európai Unió, az EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) és az uniós társszervezetek bemutatása, valamint az EU-val kapcsolatos általános ismeretek bővítése minden generáció számára.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal EURES-tanácsadója, a Europe Direct Információs Hálózat Győr-Moson-Sopron Megyei Európai Információs Pontja, az Enterprise Europe Network, a Széchenyi István Egyetem Európai Dokumentációs Központja és az Antall József Tudásközpont egész napos tájékoztató szolgálattal várta a látogatókat. Az EURES pontnál az érdeklődők kvíz, totó, kirakó és csoportos játékokkal mérhették össze tudásukat az unióról.

Az élőzenés műsorok, természettudományos bemutatók, vetélkedők, logikai és ügyességi játékok mellett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság által felállított bűn- és balesetmegelőzési sarok és a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bemutatója tette színesebbé az ingyenes programokat.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)