Előfordul, hogy valamelyik rendszámtáblánkat elveszítjük, vagy az különböző okoknál fogva megrongálódik, de ilyenkor is van megoldás! A rendszámtábla utángyártását bármelyik közlekedési igazgatási hatóságnál lehet kezdeményezni.

Ha az egyik rendszámtábla megsérült, megsemmisült, elveszett vagy eltulajdonították, akkor annak pótlása bármely kormányablakban igényelhető. A megyei kormányablakok elérhetőségeit az alábbi oldalon találja a nyitvatartásokkal együtt:  http://kormanyablak.hu/hu/kormanyablakok/gyormosonsopron/9

A bejelentéshez szükség van az elvesztésről, ellopásról, megsemmisülésről szóló jegyzőkönyvre vagy a megrongálódott rendszámra, a forgalmi engedély bemutatására, a tulajdonos/üzembentartó személyi okmányaira, valamint arra, hogy az igazgatási szolgáltatási díj befizetését igazolni tudjuk. Utóbbi összege 12.300,- forint, amelynek megfizetése után a Nyilvántartó gondoskodik a gyártótól való megrendelésről.

Nem engedélyezhető az elveszett, eltulajdonított, megsemmisült rendszámtábla utángyártása, ha a rendszámtábla másodízben, vagy ha a két rendszámtábla egyszerre, vagy szóló motorkerékpár, pótkocsi rendszámtáblája tűnik el.

Az utángyártás folyamata átlagosan 3 hetet vesz igénybe, ezalatt lehet egy rendszámtáblával közlekedni, mégpedig az új típusú rendszámtábla átadásáig, de legfeljebb harminc napig.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)