Immár kilencedik alkalommal tartottak baba-mama hetet Sopronban. A kismamák, édesanyák és érdeklődők hasznos elméleti és gyakorlati információkat kaphattak gyermekellátásról és -nevelésről, a várandósság időszakától a kisgyermekkorig.

A Soproni Szociális Intézmény Védőnői Szolgálatának szervezésében, a Győr-Moson Sopron Megyei Kormányhivatal közreműködésével megrendezett rendezvénysorozaton idén is számos kismama, édesanya és érdeklődő vett részt, akik az öt nap alatt hasznos elméleti és gyakorlati információkat kaphattak a gyermekellátásról és -nevelésről, a várandósság időszakától a kisgyermekkorig.

Dr. Berkesné dr. Ács Gabriella járási tisztifőorvos azt ismertette, milyen veszélyeket rejthet otthonunk a kicsik számára. Az ezt követő előadásokon a részt vevők többek között a gyermekkori elsősegélynyújtásról, a szülésre való felkészítésről, a gyerekkori szorongások okairól és azok megoldásáról, az eltérő fejlődésű csecsemőkről tudhattak meg többet, de megismerkedhettek a szülőszobák világával, a babamasszázzsal és a baba-mama jelbeszéddel is.

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)